Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Máme tu november a s ním i jesenné akcie. Stačí len nesedieť doma

Počasie nám bude priať a tak si môžete zabehať v prírode, navštíviť cintoríny, ale tiež navštíviť zaujímavé výstavy alebo vytvoriť niečo vlastnými rukami.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Máme tu november a s ním i jesenné akcie. Stačí len nesedieť doma
Zdroj: TASR

Veľtrh zahraničných univerzít

Účasť na veľtrhu v Congress Centre hotel ti ukáže, že tvoje sny nemajú limity a sú dosiahnuteľné. Nechaj sa inšpirovať príbehmi skvelých speakerov, ktorí už zahraničie skúsili. Vďaka nim sa presvedčíš, že je len na tebe, akým smerom sa tvoj život bude uberať. Porozprávaj si so zástupcami zahraničných vysokých škôl o možnostiach štúdia v Dánsku, Fínsku, Veľkej Británii alebo v Holandsku.

Kedy: piatok (2. novembra) od 9,00 do 15,00 hodiny

Bricklandia

Lego v hlavnej úlohe uvidíte opäť na obľúbenej Bricklandii. Na ploche 236 m2 v sále na Hlavnej ulici 6., sú vytvorené rôznorodé scenérie a čaká vás i veľká herňa s množstvom aktivít. Na výstavu použili vyše 250 tisíc kociek Lega a vyše 2000 figúrok.

Kedy: od piatku do nedele (2. – 4. novembra) od 10,00 do 18,00 hodiny

Beh 2 míle Košice

Preteky sa konajú pravidelne každý mesiac a za každého počasia) a sú určené pre všetky vekové kategórie, pre bežcov rekreačných ale aj vrcholových, začínajúcich, pre všetkých, čo radi behajú. Príďte si zlepšiť svoj osobný rekord, zatrénovať si, alebo si len príjemne zabehnúť v peknom prostredí parku Anička v Košiciach. Jednotlivé preteky sa započítavajú do celoročného pohára.

Kedy: sobota (3. novembra) od 9,00 hodiny

Tvorivý ateliér

Kreatívny ateliér sa koná v Múzeu Vojtecha Löfflera a je zameraný na prácu s akvarelom. Táto výtvarná technika, ktorá vyžaduje zmysel pre farebnú skladbu transparentných vrstiev nemá výrazné krycie vlastnosti tak ako olejové alebo akrylové farby. Spoznajte kúzlo akvarelu a spoločne s nami vytvorte svieže a iskrivé zátišia.

Kedy: nedeľa (4.novembra) od 14,00 do 15,30 hodiny

Stredoveké ladnice

Výstava prezentuje výsledky archeologických výskumov na dvore domu Hlavná 63 – Kováčska 24 v kontexte so staršími podobnými objavmi na území historického jadra mesta. Kamenné ladnice slúžili na uskladnenie potravín, najmä mäsa, vína a piva. Pozoruhodné kolekcie kuchynskej a stolovej stredovekej keramiky, objavené v ich zásype, patrili pravdepodobne do výbavy mestského hostinca. Výstava je v Dome remesiel na Hrnčiarskej ulici.

Kedy: denne až do 31. marca 2019 od 9,00 do 17,00 hodiny

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM