Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Nakŕmte pavúky alebo zažite adrenalín na Šírave

Najatraktívnejším podujatím tohto júlového víkendu bude turnaj v plážovom volejbale pred OC Galéria. Ale potešia vás aj melódie v parku.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Nakŕmte pavúky alebo zažite adrenalín na Šírave
Zdroj: MČ Košice Západ

Kŕmenie pavúkov

Zaujíma vás ako a čím kŕmia pavúky? Tak potom musíte prísť do Východoslovenského múzea na kŕmenie pavúkov. Je to sprievodné podujatiek výstave Fascinujúci svet pavúkov a škorpiónov. Svoj záujem hláste vopred telefonicky: 0917965016 alebo písomne: katarina.scerbanovska@vsmuzeum.sk

Kedy: piatok 13. júla od 9:00 do 11:00

Free Summer 2018

17. ročník prvého a najväčšieho festivalu tanečnej hudby na východe našej republiky prinesie viacero noviniek, môžete sa tešiť na nové miesto konania, 5 nadupaných stage s hviezdami ako je SKYLINE(cz), MAIREE(sk), JUAN de MARCO(hu), TAMIRA, SEPAR, PAT, SAMEY a veľa ďalších. Festival sa koná v Multi hale na Alejovej ulici.

Kedy: sobota 14. júla o 14,00 hodine

Východný pohár v plážovom volejbale

Príďte povzbudiť mužov a ženy v tomto atraktívnom letnom športe. Na najväčšej mestskej pláži pred OC Galéria sa cez víkend koná Východný pohár v plážovom volejbale. Naďalej sa Na Beach Plaza Terasa konajú i rôzne zaujímavé akcie pre deti.

Kedy: sobota a nedeľa (14. a 15. júla) od 10,00 hodiny.

Zdroj: TASR

Čaj o piatej

V Hudobnom altánku v Mestskom parku sa i tento víkend koná Čaj o piatej, čo je akcia v rámci Košického leta. Milovníkov hudby poteší Robo Opatovský & band.

Kedy: nedeľa 15. júla o 17,00 hodine

Splash X Weekend

Na Zemplínskej šírave v stredisku Kaluža sa už tento víkend (13.-15.7.2018) stretnú všetci milovníci adrenalínových zážitkov, vodných športov a letnej zábavy pri vode. Od piatka do nedele sa tam koná nevšedný Splash X Weekend s množstvom netradičných ťahákov. Nad Šíravou sa budú vznášať odvážlivci na flyboarde, s jetpackom, vyskúšať si môžu aj jetsurf či špecifickú vodnú atrakciu aquaskipper, ktorá ich nad hladinou udrží, iba ak na nej vydržia skackať. A nezabudnite si pozrieť aj pieskové sochy.

Kedy: víkend (13. – 15. júl)

Piknik na anglickom trávniku

Tradičný piknik na anglickom trávniku podľa vzoru niekdajších aristokratických zvykov je jedným z podujatí, ktoré si na začiatok prázdnin pripravilo Múzeum Betliar (MB) v Rožňavskom okrese.

Na lúke pred kaštieľom bude znieť cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music. O zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum s detským muzikálom „Pesničkál“ a pre najmenších budú pripravené aj kostýmy na fotografovanie. Podávať sa budú šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu

Aj teraz sú vítaní účastníci v historických kostýmoch. Tí, ktorí prídu oblečení podľa dobovej módy, môžu absolvovať prehliadku kaštieľa a výstavy Sudán 1911 – Andrássyovci vo svete, svet v Betliari, zdarma.

Kedy: V sobotu 14. júla od 14.00 h.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM