Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Okrem maratónu a Bielej noci bude i mnoho ďalších akcií

Prvý októbrový víkend je v našom meste mimoriadny a má prívlastok zlatý. Môžete povzbudzovať bežcov, ale tiež navštíviť rôzne zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Okrem maratónu a Bielej noci bude i mnoho ďalších akcií
Zdroj: TASR

Nosičský festival

V rámci Medzinárodného týždňa nosenia detí sa koná v Tabačke Nosičský festival. Je určený všetkým matkám, ktoré zaujímajú témy súvisiace s kontaktným rodičovstvom a nosením detí. Vo veľkej sále v Tabačke sa budú konať prednášky, workshopy a pre deti je pripravený sprievodný program.

Kedy: piatok 5. októbra od 8,30 do 19,00 hodiny

My sme Oleg Sencov

Špeciálnym programom sa Tabačka Kulturfabrik pridáva ku celosvetovej kampani na podporu uväzneného ukrajinského režiséra Olega Sencova.  Na jeho podporu sa ozývajú nielen ľudskoprávne organizácie, ale aj osobnosti svetovej kinematografie a médiá.

Kedy: piatok 5. októbra o 19,00 hodine

Biela noc vo Východoslovenskej galérií

Medzinárodná skupina umelcov, ktorá tvorí pod označením „Squidsoup“ – využila viac než 5000 svetelných bodov, ktoré vytvárajú intenzívny pocit prítomnosti a pohybu vo fyzickom priestore. Rozsiahla inštalácia premení nádvorie Východoslovenskej galérie na hybridné prostredie, kde sa stretnú dva svety – virtuálny a fyzický.

Kedy: sobota 6. októbra od 19,00 hodiny

Kreativny labyrint pre deti

Vo Východoslovenskej galérií nezabúdajú ani na deti. V kreatívnom labyrinte sa zoznámia s výtvarným umením. Dieťa môže Kreatívny labyrint navštíviť len v sprievode rodiča. Rodič je za dieťa zodpovedný.

Kedy: nedeľa 7. októbra od 14,00 do 15,30 hodiny

Festival outdoorových filmov

Kino Tabačka sa od tohto roka stáva spoluoganizátorom Festivalu outdoorových filmov v Košiciach. A nebudeme len premietať výnimočné filmové dobrodružstvá. Počas festivalu bude v Tabačke nainštalovaná lezecká stena pre všetkých, ktorí by si chceli vyskúšať lezenie. Okrem toho sa budú organizovať prednášky a ďalšie zaujímavé športové akcie. 

Kedy: nedeľa 7. októbra o 17,30 hodine

Zdroj: Tabačka
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM