Eva Mikulová Správy

Top podujatia: December je v znamení Vianoc a rozlúčime sa i s rokom 2019

Rozprávkové Vianoce, Anjelská kapustnica, charitatívne podujatia ale i beh Mikulášov alebo cestovateľské prednášky – to všetko nás čaká posledný mesiac v roku.

Ilustračný obrázok k článku Top podujatia: December je v znamení Vianoc a rozlúčime sa i s rokom 2019
Zdroj: Adam Stečák

Vianočné trhy

Vianočné trhy sú na mnohých miestach v meste. Tie najznámejšie sú otvorené pri Immaculate ale svoje vlastné trhy majú i niektoré mestské časti alebo ich nájdeme i pred obchodnými centrami.

Kedy: denne do 23. decembra

Rozprávkové Vianoce

Pompézne otvorenie najväčšieho programového eventu mesta Košice. Veľká tanečná a hudobná show s prekvapeniami a splnenými želania spojená so slávnostným rozsvietením vianočného stromčeka, Dómu, celej Hlavnej ulice a priľahlých sestier Bielej a Uršulínskej ulice.

V úvodnom rozprávkovom príbehu účinkujú: Martina Schindlerová, Bystrík & Banda, Snehové tancujúce vločky SZUŠ VIVA Košice, Mikuláš, Anjel, Čert, Svetluška a moderátor Richard Herrgott.

Kedy: 5. december (štvrtok) o 17,00 hodine

Transibírska magistrála

Transibírska magistrála – od Moskvy do Pekingu. Zažite epické momenty počas cesty najdlhšou nepretržitou železničnou traťou sveta. Takmer 10 tisíc kilometrov prepája Moskvu s Tichým oceánom. Dobrodružstvo spájajúce cárske Rusko a hodvábnu cestu. Poďte to zažiť s CK Objavuj svet v Panta Rhei na Hlavnej 27.

Kedy: 4. decembra (streda) o 17,30 hodine

V OBRAZOCH: Vianočné trhy Košice 2019
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Perníkovo

Veľká tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi bude v parku medzi Immaculatou a štátnym divadlom. Bude plná prekvapení, súťaží, hier a najmä tvorivých aktivít vzájomne prepojených perníkom – či už ako odmenou, alebo ako vlastnoručne vyrobenou sladkou súčasťou Vianoc.

Kedy: 5, 6, 7, 13, 14, 20 a 21. december od 17,00 hodine

Potulky: Exotické Košice

Čo máme spoločné s Talianskom, Anglickom, Španielskom či Japonskom? Kde sídlil turecký cukrár a kde vidno sultána aj dnes? Kde bol obchod s koloniálnym tovarom? Čo nám pripomenie Kubu, Egypt či Vietnam alebo Rusko? Ktoré sú partnerské mestá Košíc? Kde má svoju pamiatku holandská kráľovná, Pavarotti či bulharský cár? Ochutnajte Francúzsko, Vietnam, Indiu či Ukrajinu.

Kedy: prvý víkend v mesiaci (5. – 7. december)

Mikulášský beh

Centrum mesta opäť zaplnia behajúci Mikulášovia ale i čerti, anjeli a všetci, ktorí si športom spríjemnia adventný čas. Štart je pri súsoší Immaculata a počas behu bude na pódiu vyhrávať rezká hudba.

Kedy: 7. december (sobota) o 18,30 hodine

Astro sobota: kométy a meteory

Centrum voľného času, Orgovánová 5 a Hvezdáreň a planetárium pracovisko Popradská 86 (DOMINO) pozýva širokú verejnosť na Astro sobotu v plane­táriu. V prípade jasnej oblohy sa uskutoční po programoch pozorovanie oblohy ďalekohľadom.

Kedy: 14. december (sobota) od 14,00 hodiny

Anjelská kapustnica sa varila včera v meste
5
Galéria
Zdroj: TASR

Vianoce v útulku

Posledná sobota pred Vianocami ožije útulok vianočnou atmosférou. Ozdobíme stromček pre psíkov, posilníme sa niečím sladkým a vy môžete na oplátku venovať energiu útulkáčom pri venčení. Na záver si dáme teplý čaj, či malé občerstvenie. Príďte venovať opusteným psom pre nich to najcennejšie. Váš čas a lásku

Predávať sa bude tento rok opäť aj skvelá kapustnica a celý výťažok z nej pôjde zvieratkám.

Kedy: 21. december (sobota) od 9,00 do 16,00 hodiny

Anjelská kapustnica

Tradičné varenie symbolu Vianoc – kapustnice – v 1000 litrovom kotli na Hlavnej ulici. Celý deň bude centrom Košíc rozvoniavať be­nefičná anjelská kapustnica. V programe počas dňa vystúpia spolu s DJ-om a moderátorom dychový tanečný orchester Klasik Band a Anjelský zbor.

Príďte si pochutnať na tradičnej vianočnej polievke za symbolické 1 euro, ktorú na Hlavnej ulici budeme variť po ôsmy krát a pomôžte tak Úsmevu ako dar a ďalším.

Kedy: 21. december (sobota) od 12,00 hodiny

Silvester 2019

Opäť nás v centre mesta čaká pompézna rozlúčka s rokom 2019 a vítanie Nového roku 2020. Nebude chýbať ani ohňostroj a na pódiu pri Immaculate nás čaká atraktívny program.

Celú Hlavnú roztancujú tanečnice z tanečnej skupiny DIVAS a spoločne a o dobrú zábavu postarajú Nicole McCLOUD so svojim bandom, MICHAELLA so svojou skupinou, ľudová hudba STROPKOVIANI, DJ PEPO, moderátor Richard HERRGOTT a ďalší.

Kedy: 31. december (utorok) o 20,00 hodine

Mikulášsky beh Košice
11
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM