Lenka Fedorová Rôzne

Toto si zaslúži pozornosť Košičanov: Na Furči sa chystá veľká zbierka

Po KVP sa aj na Furči bude konať zbierka, ktorou môžete pomôcť mnohým ľuďom. Vaše skrine sa uvoľnia, srdcia ľudí zaplnia.

Ilustračný obrázok k článku Toto si zaslúži pozornosť Košičanov: Na Furči sa chystá veľká zbierka
Zdroj: TASR

Mestská časť Košice – Dargovských hrdinov vyhlásila zaujímavú zbierku, na ktorej môžete darovať iným ľuďom to, čo už nepotrebujete, no niekto to môže potrebovať. Darovaním napríklad aj nepotrebného oblečenia si nielen uvoľníte miesto v skrini, ale potešíte a pomôžete najmä tým, ktorí to najviac potrebujú.

Do zbierky môžete priniesť oblečenie na leto a zimu (dámske, pánske, detské), lôžkoviny, posteľnú bielizeň, uteráky, záclony obuv – nepoškodenú (páry zviazať gumičkou) či hračky.

Pomoc však nepotrebujú len ľudia, ale aj nemé tváre. Mestská časť preto vyzýva aj k darovaniu stravy, a to granúl, ryže, cestovín, salámy a konzervy pre zvieratá. Darovať môžete aj suché pečivo, staré deky, plachty či iné veci vhodné na podstielku.

„Mestská časť zároveň prosí o to, aby darcovia priniesli veci v zabalených igelitových taškách,“ uviedol vo vyhlásení starosta mestskej časti Mgr. Jozef Andrejčák.

Nepotrebné veci uvedené vyššie môžete prísť darovať dňa 17. marca 2016 od 16:00 do 19:00 hod., 18. marca 2016 od 8:00 do 16:00 hod. a 19. marca 2016 od 9:00 do 14:00 hod.

„Vyzbierané veci poputujú Gréckokatolíckej charite v Košiciach, do Oázy v Bernátovciach, osamelým matkám s deťmi a sociálne slabším rodinám, ktorí si prídu sami vybrať, čo potrebujú. Veci, ktoré zostanú si potom vyzdvihne česká charita, ktorá prevezie veci do Českej republiky, tam ich ešte opravia a poputujú do Rumunska,“ pre Košice 24 uviedla pracovníčka oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu.

Veci môžete darovať v priestoroch Spoločenského centra – Kultúrneho strediska na Jegorovom námestí č.5 v Košiciach.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Pre ľudí s veľkým srdcom: Na sídlisku KVP sa bude konať zbierka, vyhrať môžete aj hodnotné ceny!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM