Samospráva

Uzavretý most na Zemplíne: Župa tvrdo vyvodzuje dôsledky, takto dopadol zodpovedný riaditeľ!

Košická župa tvrdí, že sa nestotožňuje s uzavretím mosta a pracuje na technickom riešení, ktoré by umožnilo ho znovu sprejazdniť.

Ilustračný obrázok k článku Uzavretý most na Zemplíne: Župa tvrdo vyvodzuje dôsledky, takto dopadol zodpovedný riaditeľ!
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Na moste pred obcou Vojany v okrese Michalovce platili od polovice augusta obmedzenia, pričom využívať ho mohli iba autá do 8 ton a maximálna rýchlosť bola 30 km/h. To sa však pravidelne porušovalo a Košický samosprávny kraj (KSK) upozorňoval, že most sa stále viac degeneruje a môže dôjsť k jeho úplnému uzavretiu.

KSK chce opätovné sprejazdnenie

Dnes to je už realitou. O uzatvorení mosta pred obcou Vojany v okrese Michalovce rozhodol okresný úrad na základe štátneho odborného dohľadu, ktorý bol v utorok vykonaný na moste za účasti zástupcov KSK, Správy ciest KSK, polície a statikov.

KSK však teraz tvrdí, že sa nestotožňuje s uzavretím a momentálne komunikuje s okresným úradom a pracuje na technickom riešení, ktoré by opätovne umožnilo sprejazdnenie mosta s obmedzením rýchlosti aj hmotnosti vozidiel nad osem ton.

Župa už skôr plánovala tento most komplexne zrekonštruovať, no kvôli tomu, že medzičasom ešte viac degradoval, je podľa úradu nevyhnutné dopracovať projektovú dokumentáciu stavby.

Vyvodené dôsledky

KSK ďalej uviedol, že v utorok na krajskej správe ciest za vzniknutú situáciu okamžite vyvodil dôsledky z dôvodu nezabezpečenia technických opatrení, vďaka ktorým by bolo možné predísť úplnej uzávere mosta.

„Bola uzavretá dohoda o skončení pracovného pomeru s investičným riaditeľom, ktorý bol zodpovedný za tento projekt. Zároveň bol postavený ‚mimo službu‘ do doby skončenia pracovného pomeru a boli mu odobraté pracovné oprávnenia konať v mene SC KSK a pracovný počítač. Konanie, respektíve nekonanie tejto osoby bude podrobené ďalšej kontrole,“ uviedol Úrad KSK.

Správa ciest KSK po vykonaní auditu zváži, či z dôvodu nezabezpečenia všetkých úkonov pri predídení uzávery mosta môže byť spôsobená škoda zosobnená.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM