Veronika Hunyadiová Správy

V detskej nemocnici zmiernili opatrenia! Kedy nie je potrebný negatívny test?

Košická Detská fakultná nemocnica (DFN) uvoľnila opatrenia týkajúce sa testovania na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku V detskej nemocnici zmiernili opatrenia! Kedy nie je potrebný negatívny test?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V snahe v čo najväčšej miere reflektovať postupné uvoľňovanie opatrení a zároveň minimalizovať riziko ohrozenia pacientov a zamestnancov ochorením COVID-19 pristúpila riaditeľka Detskej fakultnej nemocnice (DFN) k uvoľneniu opatrení. Týkajú sa najmä testovania na koronavírus. DFN o tom informuje na svojom webe.

V prípade neodkladných a ambulantných vyšetrení (odborné ambulancie, všeobecný lekár pre deti a dorast) už nie je potrebný negatívny test u dieťaťa ani u sprievodcu.

V prípade, že je dieťa prijaté na akútnu alebo plánovanú hospitalizáciu do detskej nemocnice, súčasťou vyšetrenia je antigénový test u dieťaťa staršieho ako 1 rok a jeho rodiča/sprievodcu. Pri pacientoch mladších ako 1 rok sa realizuje antigénový test len u rodiča/sprievodcu dieťaťa.

Všetky hospitalizované deti staršie ako 1 rok budú mať každý ôsmy deň hospitalizácie realizovaný antigénový test. Pred akútnymi a plánovanými operačnými zákrokmi bude u všetkých detských pacientov starších ako 1 rok realizovaný PCR test.

Naďalej platí, že pri vstupe do nemocnice a pohybe v jej priestoroch povinnosť nosiť respirátor FFP2. Nemusia ho nosiť deti do ukončenia I. stupňa ZŠ. Deti do 6 rokov ale musia mať rúško alebo iné prekrytie ústa a nosa.

Správy z Košíc a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM