Rôzne

V DFN Košice pribudli nové prístroje. Slávnostne otvorili dve zmodernizované oddelenia

Zmodernizované pracoviská oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny a ORL slávnostne otvorili v košickej Detskej fakultnej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku V DFN Košice pribudli nové prístroje. Slávnostne otvorili dve zmodernizované oddelenia
Zdroj: TASR/František Iván

Nové medicínske prístroje a zariadenia budú slúžiť na zlepšenie zdravotnej starostlivosti pre deti. Investícia pre nemocnicu v celkovom objeme 265 000 eur išla cez Nadáciu U. S. Steel Košice. Za DFN o tom v stredu informovala Zuzana Baníková.

Na ušno-nosno-krčnom oddelení dva statické mikroskopy a moderná ORL vyšetrovacia jednotka výrazne uľahčia personálu prácu a zvýšia kvalitu vyšetrenia detí. Ambulanciu obohatí aj tympanometer a prístroj na vyšetrenie sluchu BERA, ktorý pomáha pri zavádzaní kochleárnych implantátov u detí.

Pre pracovisko, kde zachraňujú novorodencov v bezprostrednom ohrození života, pribudli prístroj na celotelovú hypotermiu, monitor cerebrálnych funkcií mozgu EEG, skríner sluchu a štyri kusy RTG ochranných štítov.

Nové prístroje slávnostne uviedli do prevádzky v utorok (10. 10.). Viac ako štvrtinu darovaných finančných prostriedkov nemocnica použila na nákup a zabezpečenie pracovných odevov v jednotnom štýle pre zamestnancov.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM