Rôzne Správy

V Košiciach sa bude búrať, vyrastú nájomné byty: Kde ich postavia?

Mesto Košice vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na odstránenie stavieb na Jesenského ulici 4.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa bude búrať, vyrastú nájomné byty: Kde ich postavia?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Súvisí to s plánovanou výstavbou nájomných bytov. Pre TASR to potvrdil magistrát.

Bude sa búrať

Predmetom zákazky je odstránenie existujúcich objektov v polyfunkčnom areáli, kde sa v súčasnosti nachádza bývalá prevádzka zberného dvoru, predaja automobilových výrobkov a autoservis. Jej predpokladaná hodnota je necelých 275-tisíc eur bez DPH.

„Búracie práce pozostávajú z kompletného odstránenia existujúcich konštrukcií, a teda strešných konštrukcií, horizontálnych konštrukcií stropov, základových dosiek, spevnených plôch, vertikálnych konštrukcií obvodových a vnútorných stien, atík, štítov. Demontáž okien, dverí, svetlíkov a vnútorného vybavenia,“ uvádza sa v oznámení zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) s tým, že pôjde aj o kompletné odstránenie všetkých inžinierskych sietí po hlavné uzávery a kompletné odstránenie vnútorných rozvodov.

Finálna terénna úprava má spočívať v kompletnom zarovnaní terénu ako príprava na budúcu výstavbu.

50 bytov

Mesto Košice chce v danej lokalite postaviť približne 50 bytov. Zámerom je poskytnúť v nich dostupné bývanie pre ľudí, ktorí splnia stanovené podmienky. Môže ísť napríklad o takzvané štartovacie bývanie pre mladé rodiny.

„V súčasnosti prebieha proces získavania stavebného povolenia a spracováva sa realizačná dokumentácia,“ uviedol magistrát. Mesto chce koncom tohto roka vyhlásiť verejné obstarávania na zhotoviteľa týchto nájomných bytov a budúci rok podať žiadosť na Štátny fond rozvoja bývania o poskytnutie finančných zdrojov.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM