Kultúra

V Košiciach sa chystá Folklórny festival rodín: A je sa na čo tešiť!

Hudba, dobré jedlo či jarmočníci. Aj to v Košiciach prinesie zaujímavé podujatie Festival rodín – Folklórny festival regiónov Košického kraja.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa chystá Folklórny festival rodín: A je sa na čo tešiť!
Zdroj: TASR

Už v túto sobotu sa v areáli Kasární/Kulturparku uskutoční Festival rodín – Folklórny festival regiónov Košického kraja. Zaujímavé podujatie sľubuje bohatý program po celý deň.

Prezentácia regiónov

Spomínaný festival je podujatie zamerané na prezentácie tradičnej kultúry regiónov Košického samosprávneho kraja – Abov, Gemer, Spiš a Zemplín. Svoju tvorbu v oblasti remesla, odievania, gastronómie a hudobno-tanečnej kultúry predstavia rodiny a rodinné zoskupenia, folklórne kolektívy i jednotlivci.

V sobotu, 26. 5. 2018 v čase od 10:00 – 18:00 sa v rámci Jarmoku remesiel predstaví dvadsať jarmočníkov z celého kraja. Okrem nich nebudú na festivale chýbať ani tvorivé dielne pre deti i dospelých, ochutnávky tradičných jedál, školy ľudového tanca pre deti i dospelých, ako aj súťaže pre celé rodiny.

Návštevníci si tiež budú môcť vyskúšať remeslá, ako sú hrnčiarstvo, kováčstvo, rezbárstvo, zdobenie medovníkov, výrobu píšťal, drôtených šperkov, bičov, plstených výrobkov, pletenie lana, ukážka drevených hračiek a sôch, paličkovaných čipiek a mnoho ďalších činností.

Atmosféru podčiarkne hudba i tanec

Na podujatí nebude núdza ani o dobré jedlo a príjemnú hudbu. K dispozíciu budú ochutnávky gruľovníkov, plnenej kapusty, horešského plneného pečiva či medzevských špecialít.

V rámci hudobného programu vystúpi Ženská spevácka skupina Borcsák a citarová skupina SZŐLŐFÜRT z Malého Horeša, folklórne skupiny Beľanka a Beľanček z Košickej Belej, Jadlovec z Margecian, Hôra z Rejdovej, Ľudová hudba Onreda Hlaváča z Rožňavy, Parchovianka z Parchovian, Detský folklórny súbor Hanička, Ľudová hudba Abovčane, Ľudová hudba Rada Kertisa a Borievka z Košíc a Zemplín z Michaloviec.

Účastníci sa budú môcť zapojiť aj do školy tanca, ktorú pripravili folklórne skupiny Hôra, Jadlovec, DFS Hanička, Mikuláš Szabó, Zsófia Kupecová, Peter Vajda a Ján Vajda a FS Borievka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM