Lukáš Zavacký Kultúra

V Košiciach sa predvedú mladí filmári: Aj vy si môžete užiť takmer 50 snímkov!

Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik v Košiciach dá možnosť mladým ľuďom. V jeho priestoroch sa budú premietať ich krátke filmy.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa predvedú mladí filmári: Aj vy si môžete užiť takmer 50 snímkov!
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie REC-PLAY, ktoré ponúka milovníkom krátkych filmov vidieť zaujímavé snímky rôznych žánrov a ich tvorcom prezentovať sa pred širokou verejnosťou, sa bude konať v sobotu 19. marca.

„Projekcia filmov sa začne o 9.30 h a bude štvorhodinovým maratónom 47 krátkych animovaných, hraných a dokumentárnych filmov, ale aj videoklipov či experimentov. Do tohtoročnej súťaže sa zapojili mladí tvorcovia od šesť do 25 rokov, študenti Školy úžitkového výtvarníctva, Strednej súkromnej umeleckej školy filmovej, deti zo Základnej umeleckej školy a Centra voľného času v Košiciach, ale aj jednotlivci, pre ktorých sa filmárčina stala záľubou,“ uviedla Helga Tomondyová z Kultúrneho centra údolia Bodvy a Rudohoria.

Po skončení premietania sa autori zúčastnia rozborového semináru s členmi odbornej poroty. Závere bude patriť výsledkom a odovzdávaniu cien.

Do súťaže sa nemôžu zapojiť poslucháči a absolventi filmových vysokých škôl. „REC-PLAY je regionálna prehliadka amatérskej filmovej tvorby, ktorá je zároveň postupovou súťažou do krajského a celoštátneho kola súťaže CINEAMA. Je otvorená pre všetkých tvorcov z Košíc a okolia. Každoročne sa na nej môžu zúčastniť autori bez ohľadu na vek, ktorí súťažia so svojimi snímkami v jednotlivých vekových kategóriách do 16 rokov, od 16 do 21 rokov a nad 21 rokov,“ povedala H. Tomondyová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM