Eva Mikulová Správy

V Košiciach sneží, na sídlisku KVP odpratali chodníky - "modré" tabuľky tu nenájdete, FOTO

Košičania sa zobudili do zasneženého rána. Husto sneží a na mnohých miestach v meste budú chodníky neočistené, tak si dávajte pozor.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sneží, na sídlisku KVP odpratali chodníky - "modré" tabuľky tu nenájdete, FOTO
5
Galéria
Foto: Eva Mikulová

V Košiciach v pondelok ráno 2. decembra nasnežilo. Prvý sneh všetkých nepotešil. Vodiči si musia privstať, aby svoje auto vyčistili a nezmeškali do práce. Sneh však k zime patrí a tak si ho užime v zdraví.

Niektorí obyvatelia budú mať totiž problém na neodhrabaných chodníkoch. Správa mestskej zelene osadila na mnohých miestach modré tabuľky s textom, že chodník je v zime neudržiavaný.

Na sídlisku KVP bez tabuliek

Výnimkou je Mestská časť KVP, kde modré zákazové tabuľky neuvidíte. A prvý sneh ich tiež neprekvapil. „My sme pripravení. Sneh patrí k zime a tak je vždy potrebné byť opatrní. Za každých okolností. Úprimne, nevieme vyčistiť všetko a ihneď k 100% spokojnosti. Nie je to v našich finančných silách a nemáme "vyhrievané chodníky“. Bude zima, napadne sneh, ľad sa bude tvoriť, je to proste tak. Treba sa tak nastaviť a akceptovať to. Prosím len o obyčajné porozumenie a pochopenie. Zbytočne sa nad tým budeme rozčuľovať," napísal v svojom statuse na FB starosta MČ KVP Ladislav Lorinc a pondelkové ráno mu dalo za pravdu.

Prvé čistiace stroje vyrazili do terénu. Chodník na Wuppertálskej ulici bol očistený už pred 8,00 hodinou ráno.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM