Veronika Hunyadiová Správy

V Košiciach vybudovali nový atletický ovál, FOTO

Mladé atletické talenty získali lepšie podmienky na trénovanie.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach vybudovali nový atletický ovál, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Nový 200-metrový atletický ovál v piatok (4. 9.) slávnostne otvorili v areáli Základnej školy (ZŠ) Družicová v Košiciach. Slúžiť má nie len žiakom základnej školy, ale aj všetkým športovým nadšencom.

Stavbu za takmer 190-tisíc eur realizovalo zo svojho rozpočtu mesto Košice. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke. Verejným obstarávaním sa podľa mesta podarilo ušetriť 38-tusíc eur, za ktoré sa zrealizovali ďalšie investície na škole, ako napríklad osvetlenie či oplotenie areálu.

„Predtým tu boli spevnené a trávnaté plochy. Takáto investícia bola v strategickom a koncepčnom zámere rozvoji školy. Vybudoval sa nový atletický ovál s integrovaným pieskoviskom pre skok do diaľky a trojskok. Máme tu aj nové zavlažovanie a osvetlenie, vďaka ktorému je možné ovál využívať aj pri zníženej viditeľnosti po večeroch. Môže tak slúžiť pre našich žiakov, ale aj pre ďalších mladých športovcov,“ uviedol riaditeľ školy Jozef Varga.

Pomôže aj minsiterstvo

Slávnostného otvorenia areálu sa zúčastnil aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS), ktorý prisľúbil ďalšie investície do podobných športovísk.

„Naše ministerstvo chce podporovať samosprávy tým, že im na výstavbu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry poskytneme finančné prostriedky. Dúfam, že spoločne budeme čoraz častejšie otvárať takéto športoviská. Ak chcem mladých ľudí vzdelávať, musíme ich viesť aj k umeniu a športu, aby tam „vybili“ tú energiu, ktorú majú v sebe. Verím, že si tento vynovený areál budú krásne užívať nielen v škole, ale aj vo svojom voľnom čase,“ vyhlásil.

Primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý) zdôraznil, že mesto dáva ročne takmer polovicu zo svojho rozpočtu do školstva a vzdelávania. Pripomenul, že tento rok bolo v meste naplánovaných 91 investičných akcií za takmer štyri milióny eur. „Pre Košičanov chystáme aj ďalšie darčeky v podobe vlastných investícií do našich škôl a športovísk,“ do­dal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM