Eva Mikulová Krimi

V košickej Univerzitnej nemocnici v noci horelo, pacientov z ohrozeného poschodia previezli

Okolo polnoci horelo na 9. poschodí v areáli na Tr. SNP 1 svetlo nad výťahovými dverami a následne došlo k vznieteniu liatej podlahy.

Ilustračný obrázok k článku V košickej Univerzitnej nemocnici v noci horelo, pacientov z ohrozeného poschodia previezli
4
Galéria
Zdroj: UNLP

„Požiar zaznamenala elektrická požiarna signalizácia a bol uhasený našim zamestnancom pomocou hasiaceho prístroja. Keďže ale tlenie podlahy spôsobilo zadymenie, boli privolaní aj hasiči.  K ohrozeniu života nedošlo, pacienti z 9. poschodia, kde sa nachádza Klinika ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologická klinika, boli preventívne prevezení na iné- nižšie poschodia,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková.

Požiar spôsobil len malé škody, poškodený je asi meter štvorcový podlahy a dvere výťahu. Ten je odstavený. Momentálne v nemocnici pracujú na odstránení následkov požiaru.

„Prebieha oprava, dezinfekcia a hygienická maľba. Po týchto prácach budú pacienti prevezení späť na 9. poschodie,“ dodáva I. Vaněková. 

Po nočnom požiari hasiči evakuovali 31 ľudí. Ako povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Košice, pre silné zadymenie museli niekoľkých aj ošetriť.

„Výjazd bol vykonávaný v piatok od 00.05 h do 02.40 h a zasahovalo pri ňom 20 príslušníkov HaZZ s deviatimi vozidlami. Išlo o zahorenie svietidla na chodbe na 9. poschodí. Pod vplyvom horenia plast spadol na zem a došlo aj k zahoreniu časti podlahy z PVC. Pre silné zadymenie sme museli evakuovať 25 pacientov, päť zdravotných sestier a jednu lekárku. Päť ľudí bolo po nadýchaní sa splodinami horenia ošetrených,“ povedal.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM