Alexandra Kolínská Samospráva

V Nižnej Myšli ukončujú výstavbu bytovky: Nájomné byty stáli takmer 228 000 eur!

S výstavbou bytového domu s obecnými nájomnými bytmi finišujú v Nižnej Myšli, v okrese Košice okolie. Práce začali ešte v roku 2013, kolaudácia je plánovaná na máj tohto roku.

Ilustračný obrázok k článku V Nižnej Myšli ukončujú výstavbu bytovky: Nájomné byty stáli takmer 228 000 eur!
Zdroj: TASR

Nový bytový dom sa nachádza na Kopaničnej ulici, v lokalite pri kostole. „Ide o bytovú jednotku zloženú zo šiestich bytov, z toho tri sú dvojizbové a tri trojizbové,“ uviedol starosta obce Miroslav Sisák. Bývanie je podľa neho určené prioritne pre ľudí, ktorí stratili strechu nad hlavou pri povodniach a zosuvoch pôdy v roku 2010.

„Súčasne ide aj o nových žiadateľov, obyvateľov obce, ktorí si podali žiadosť o prenájom bytu,“ dodal.

Zosuvy pôdy po dlhotrvajúcich dažďoch pred takmer piatimi rokmi poškodili vyše 40 rodinných domov, do viacerých sa už ich obyvatelia nemohli vrátiť. V náhradných kontajnerových domoch bývajú ešte dnes podľa starostu štyri rodiny.

Rozpočet schválený v roku 2013 na výstavbu bytového domu tvoril úver takmer 228 000 eur zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a vládna dotácia zhruba 57 000 eur. Ďalšie náklady za účasti obce boli na budovanie prístupovej komunikácie, vodovodnej a kanalizačnej prípojky.

Prečítajte si aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM