Lenka Fedorová Rôzne

Veci sa pohli aj vďaka článku: Po chodníku už prejdeme aj s kočíkom

Na Belanskej ulici v Košiciach neďaleko Novej nemocnice došlo na náš podnet k odstráneniu zelene, ktorá zasahovala na chodník. Ten je tak opäť priechodný. Pozrite foto.

Ilustračný obrázok k článku Veci sa pohli aj vďaka článku: Po chodníku už prejdeme aj s kočíkom
5
Galéria

16. júna tohto roku vás portál Košice24 informoval o kurióznej situácii, ku ktorej došlo na Belanskej ulici v Košiciach. V článku EEI zakreslila nové parkovacie miesta: Na jednu podstatnú vec sa však zabudlo… FOTO sme vám priblížili vzniknutú situáciu, na ktorú nás upozornil náš čitateľ, ktorým daným miestom prechádzal. Nové parkovacie miesta zabrali časť chodníka z jednej strany a zeleň z druhej strany. Chodník bol tak napokon nepriechodný.

Redakcia Košice24 na vec 15. júna upozornila spoločnosť EEI, ktorá parkovacie miesta zakreslila. Tá uviedla, že spoločnosť EEI v tomto prípade vyznačila parkovacie miesta v súlade s dopravným projektom, pričom od kraja chodníka ostalo potrebných 1,5 metra. Spoločnosť nás vo veci úpravy zelene odkázala na príslušný mestský podnik.

,,Parkovacia spoločnosť nás o tomto probléme neinformovala, napriek tomu SMsZ v dohľadnej dobe upraví kríky tak, aby bol chodník prechodný,„ uviedol vtedy hovorca SMsZ Viliam Štrelinger. Ten nás následne v pondelok 19. júna kontaktoval s informáciou, že ich 16. júna požiadala spoločnosť EEI o úpravu kríkov. ,,V najbližších hodinách sa tak aj udeje,“ informoval Štrelinger.

V stredu, 21. júna tohto roku tak došlo k odstráneniu prerastajúcej zelene a chodník sa stal opäť priechodným. Dôkazom sú fotografie od nášho čitateľa v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a buďte pravidelne informovaní o dianí v Košiciach a okolí.

Na Belanskej ulici odstránili zeleň, ktorá zasahovala na chodník
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM