Šport

Verejnosť môže opäť využívať tenisové ihrisko v areáli Drocárovho parku

Po viac ako troch rokoch môže verejnosť opäť využívať tenisové ihrisko v areáli Drocárovho parku na košickom Sídlisku KVP.

Ilustračný obrázok k článku Verejnosť môže opäť využívať tenisové ihrisko v areáli Drocárovho parku
Zdroj: Pixabay.com

Ako pre TASR uviedol zástupca starostu tejto mestskej časti (MsČ) Roman Matoušek, sprevádzkovali ho svojpomocne. Investícia predstavovala približne 2000 eur.

Bezplatne pre verejnosť

Tenisové ihrisko bolo po oprave v skúšobnej prevádzke. „Práce sa začali zhruba začiatkom mája a oprava trvala necelý mesiac. Musela sa kompletne vybrať pôvodná antuka. Nahradená bola novou vrecovanou antukou. Dookola sa vykosila burina, opravili a doplnili čiary, zrekonštruovala sa sieť a náradie, ktoré sa používalo na úpravu povrchu. Na odporúčanie odborníkov sme tam dali požadovanú zrnitosť antuky,“ spresnil s tým, že nešlo o zložité práce.

Ihrisko je aktuálne pre verejnosť dostupné bezplatne.

„Ľudia môžu zavolať na telefónne číslo, ktoré je uvedené na kontaktnom formulári pri danom ihrisku, a takto si dohodnúť termín hry. Otváracie hodiny ihriska sú v letnom období od 8.00 do 20.30 h. Od 1. septembra budú od 8.00 do 20.00 h,“ dodal.

Pribudnú aj šatne

Pri kurte plánujú vybudovať aj zázemie pre tých, ktorý ho prídu využiť. „Malo by pribudnúť sociálne zariadenie a šatne. Chceli by sme to riešiť pomocou mobilných kontajnerov. Považujeme to za najjednoduchšie riešenie, ako vybudovať infraštruktúru slúžiacu aj pre budúce multifunkčné ihrisko po mobilnej ľadovej ploche. Túto investíciu plánujeme realizovať v budúcom roku z kapitálových výdavkov,“ povedal Matoušek.

Ako pripomenul, v súvislosti s revitalizáciou Drocárovho parku by v najbližšom období mala byť zo schátranej ľadovej plochy odstránená technika, aby tam mohlo vzniknúť uvedené multifunkčné ihrisko. Súčasťou areálu má byť po novom aj petangové ihrisko či ďalšia plocha na spoločenské hry pre deti.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM