Rôzne

VIDEO: Jazdeckú sezónu v Košiciach symbolicky ukončila Hubertova jazda

Hubertovou jazdou sa v piatok symbolicky ukončila jazdecká sezóna pod taktovkou jazdeckého oddielu TJ Slávia UVLF.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Jazdeckú sezónu v Košiciach symbolicky ukončila Hubertova jazda
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ako počas slávnostného nástupu pred Štátnym divadlom v Košiciach povedal jeho člen Marek Horváth, sezóna bola náročná, ale úspešná.

„V sedle máme 34 jazdcov a dva kone sú v záprahu v koči. Pre tých, ktorí absolvujú preteky, je to náročný rok. Dnes sa zídu a spoločne si odjazdíme jazdu, ktorá končí ulovením líšky v košických lesoch. Večer sa stretneme pri posedení, na ktorom vyhodnotíme jazdeckú sezónu,“ povedal.

Lov na líšky

Ako pripomenul, nepôjde o skutočný lov. „Keďže patríme pod Univerzitu veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, máme radi zvieratká. Líšku predstavuje jeden z jazdcov, tento rok som to ja. Jazdci ma celý čas prenasledujú a na záver by ma mali dobehnúť. Ten najúspešnejší, ktorému sa to podarí, by mi mal v cvale strhnúť líščí chvost,“ spresnil Horváth.

Podľa jeho slov bola tohtoročná sezóna TJ Slávia UVLF úspešná. „Tento rok sme okrem iného organizovali aj Majstrovstvá Slovenska v kategórii detí, juniorov a pony, čiže organizačnej práce bolo dosť. Čo sa týka jazdcov, sezónu mali úspešnú. Posledné preteky, ktoré sme robili, boli 6. októbra. Tam sa vyhodnotila celosezónna súťaž Košický pohár a Skokový pohár východoslovenskej oblasti. Teší nás, že v kategóriách deti a juniori všetky ceny vyhrali naši domáci, čo hovorí o tom, akú mali sezónu. Veríme, že aj ďalšia bude taká,“ uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Hubertova jazda 2018
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM