Správy

Vodiči, pozor na obmedzenia! Mesto sa pustilo do opráv ciest, FOTO

V Košiciach sa v najbližších týždňoch opravia najhoršie úseky ciest. Na niektorých miestach sa už s prácami začalo.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor na obmedzenia! Mesto sa pustilo do opráv ciest, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto Košice začalo vo štvrtok (11. 3.) s pravidelnou stavebnou údržbou po zime. Práce s použitím štandardných teplých obaľovaných asfaltových zmesí potrvajú na najhorších zdokumentovaných úsekoch do polovice apríla.

Opravy si vyžiadajú krátkodobé obmedzenia a lokálne spomalia dopravu. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Kým v uplynulých týždňoch studenou asfaltovou zmesou a liatym asfaltom odstraňovali najmä havarijné stavy po vzniknutých výtlkoch, teraz mesto začína s opravami celých ulíc.

Prvými úsekmi cestných komunikácií sú Čermeľská cesta od mosta na Bankov až k štadiónu Lokomotívy a Rastislavova ulica od odbočky na Jantárovu po Verejný cintorín.

Spomalenie dopravy

„Žiadame vodičov, aby boli trpezliví a rešpektovali dočasné dopravné značenie. Keďže opravy sa v týchto dňoch budú uskutočňovať na hlavných ťahoch, môže kvôli krátkodobým obmedzeniam dôjsť v meste k spomaleniu dopravy," uviedol vedúci referátu parkovania a údržby komunikácií košického magistrátu Tomáš Vrbovský.

V tohtoročnom rozpočte je na súvislé opravy komunikácií a chodníkov a na ich bežnú údržbu vyčlenených 3,7 milióna eur. „V súlade s našim Plánom opráv ciest, chodníkov a mostov príde počas nasledujúcich piatich týždňov k odstráneniu výtlkov na najviac poškodených častiach mestských komunikácií. Začíname najskôr na tých uliciach, po ktorých premávajú autobusy mestskej hromadnej dopravy," uviedol primátor Jaroslav Polaček. Následne budú s opravami ciest pokračovať na hlavných ťahoch a ďalších frekventovaných úsekoch. Jarné rekonštrukčné práce zakončí mesto na medzisídliskových komunikáciách.

Mesto pripomína, že verejnosť môže aj naďalej nahlasovať rôzne poškodenia na cestách v Košiciach, a to prostredníctvom e-mailu na vytlky@kosice.sk, resp. na telefónnom čísle 16 126. Okrem odstraňovania výtlkov začali od minulého týždňa aj so zberom posypového materiálu po zimnej údržbe. Predpokladajú, že vyzbierajú okolo 1 500 ton.

Predbežný zoznam lokalít

Cestári budú do polovice apríla pracovať na týchto úsekoch. Zoznam bude mesto priebežne aktualizovať.

  • Sever: Čermeľská cesta pod mostom smer Bankov, Jahodná, Kavečianska cesta, Národná trieda, Obrancov mieru, Tolstého, Vodárenská a Watsonova
  • Staré mesto: Bačíkova, Bajzova, Kuzmányho, Moyzesova, Murgašova, Protifašistických bojovníkov, Timonova, Zbrojničná
  • Juh: Jantárová, Južná trieda, Mudroňova, Palackého, Rastislavova a Rosná
  • Západ: Hronská, Ondavská, Popradská, Pražská
  • Nad jazerom: Važecká
  • Krásna: Adamova, Lacková, Minská, Opátska, Ukrajinská pri odbočke na Pollovú, Žiacka
  • Dargovských hrdinov: Exnárova, Krosnianska a Trieda Ľ. Svobodu
  • Sídlisko Ťahanovce: Americká trieda – vnútorná, Európska trieda
  • Barca a Šebastovce: cesta od križovatky I. triedy v Barci smerom na Valaliky.

Prečítajte si tiež

Opravy ciest v Košiciach
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM