Eva Mikulová Správy

Voľby na Luníku IX. sú pokojné a účasť je zatiaľ vyššia ako v minulých voľbách, FOTO

Volebné okrsky na sídlisku Luník IX. už tradične majú veľmi nízku účasť voličov. Ani parlamentné voľby zatiaľ nie sú pre obyvateľov atraktívne.

Ilustračný obrázok k článku Voľby na Luníku IX. sú pokojné a účasť je zatiaľ vyššia ako v minulých voľbách, FOTO
8
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Na sídlisku Luník IX. sme sa boli pozrieť tesne popoludní. Volebná účasť je tu zatiaľ slabá, ale ako nám povedali členovia volebnej komisie, občania chodia priebežne.

Oproti voľbám spred štyroch rokov je však účasť v tejto mestskej časti podľa odhadov o niečo vyššia. V dvoch okrskoch je zapísaných zhruba 4500 oprávnených voličov.

Voľby sú tu pokojné a nič ich nenarušilo. „Tí, ktorí k voľbám prídu, tak sú disciplinovaní a berú ich vážne,“ zhodujú sa členovia volebnej komisie.

Skutočne, voliči, ktorí volili počas našej návštevy, ostávali za plentou pomerne dlho a dôkladne si čítali hlasovacie lístky.

Jedným z tých, ktorý prišiel dopoludnia odvoliť, bol bývalý starosta Luníka IX Jozef Šaňa. Rómovia by podľa neho mali ísť voliť, účasť na Luníku však podľa neho bude opäť veľmi nízka. „Už ich to nebaví, nevidia v tom zmysel. A bol tu len jeden predvolebný míting, nič viac,“ povedal.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM