Lukáš Zavacký Kultúra

Voľné dni sú predo dvermi, prichystajte sa na víkend: Pestrá ponuka akcií, ako ho prežiť v Košiciach

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní, kam vyraziť, vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré sa budú konať počas nastávajúceho víkendu v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni sú predo dvermi, prichystajte sa na víkend: Pestrá ponuka akcií, ako ho prežiť v Košiciach
Zdroj: TASR

ZAŽMÚROČKO

1. apríla 2016 o 09:00, 10:30, 14:00, Bábkové divadlo

Zažmúročko, od známeho rozprávkara Adriana Christensena, prichádza s dvoma príbehmi, ktoré sú takmer reálnymi odpoveďami na pravdu sveta, v ktorom vládne pýcha, pretvárka, lož, ignorancia.

POTULKY MESTOM KOŠICE – STRATENÉ KOŠICE

1. apríla 2016 o 15:30, 2. apríla 2016 o 10:30 a 3. apríla 2016 o 12:00, stretnutie pri Štátnej vedeckej knižnici

Ďalšia zo série prehliadok nášho mesta, kde sa toho dozviete viac ako len na internete. Tentoraz sa zameria na budovy Košíc, ktorých zašlá sláva sa už pominula či tie, ktoré za svoju históriu zmenili svoj vzhľad.

TABAČKA NIGHTS: DRUMOPHONE W/ INCIDENT (HU)

1. apríla 2016 o 22:00, Tabačka KulturFabrik

Pravidelné tanečné párty Tabačka Nights prinášajú do Košíc zaujímavých headlinerov z celej Európy s kvalitnou elektronickou hudbou. Najbližšie sa predstaví sa maďarský producent a dídžej Incident.

NÁJDI SA! SO ZVIERATKOM Z ÚTULKU

2. apríla 2016 od 09:00 do 17:00, Kulturpark

Akcia, na ktorej si môžete vybrať až z 204 psov a 33 mačiek, sa uskutoční prvýkrát v Košiciach. Cieľom je ponúknuť zvieratká z útulkov na adopciu, propagovať adopcie a upozorniť na činnosť ochranárskych združení v tomto regióne.

NÁDENNÍK

2. apríla 2016 o 17:30, SOŠ automobilová

Predpremiéra divadelného predstavenia bez hovoreného slova, kde umeleckými prostriedkami sú hudba, krátke herecké vstupy, choreografie tancov, či hra so svetlami. Inšpirácia vychádza z biblického príbehu o márnotratnom synovi.

GOOD ANGELS KOŠICE – ŠBK ŠAMORÍN

2. apríla 2016 o 18:30, Angels Aréna

Vo štvrťfinále si basketbalistky Good Angels Košice poradili s Banskobystri¬čan­kami poradili v sérii 2:0, a to pomerne jednoznačne. V semifinále si sily zmerajú s tímom ŠBK Šamorín.

MUSIC CULTURE DISCO

2. apríla 2016 o 22:00, Jazz Club

Tanečné šialenstvo v Jazz Clube pod názvom Music Culture Disco. Hrať bude DJ Spotty, ktorý má vo svojom repertoári house, electro, R&B, rock.

SOCHÁRKY. VÝBER OSOBNOSTÍ ČESKO-SLOVENSKÉHO SOCHÁRSTVA

3. apríla 2016 od 10:00 do 18:00, Východoslovenská galéria

Výstava pod názvom Sochárky, ktorá predstavuje výber diel osobností českého a slovenského sochárstva v podaní ženských autoriek. Zameraná je na diela z 20. storočia a na umelkyne, ktoré absolvovali klasické sochárske štúdium na vysokých školách v Bratislave a Prahe.

PAT & MAT VO FILME

3. apríla 2016 o 13:30, Cinemax

Nedeľu si môžete užiť s deťmi v kine. Po obede si môžete užiť starú známu klasiku v modernom prevedení – Pat & Mat vo filme. Zabaviť sa na nej môžu mladí i tí starší.

SEN NOCI SVÄTOJÁNSKEJ

3. apríla 2016 o 16:00, Štátne divadlo

Niet nad klasiky Williama Shakespeara. V divadelnej hre ide o príbeh zameraný na moc prírody a lásky v dnešnom svete, kde sa sen stáva skutočnosťou a naopak.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM