Lukáš Zavacký Správy

Vynikajúca správa aj pre Košičanov: V našom kraji sa obnovili úseky na cyklotrasách

Chcete si vyjsť bicyklom na dlhšiu túru do prírody? Budete mať viac možností. V Košickom kraji sa obnovili trasy pre cyklistov. A to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúca správa aj pre Košičanov: V našom kraji sa obnovili úseky na cyklotrasách
Zdroj: TASR

V Košickom kraji sa vynovili úseky na 17 existujúcich cykloturistických trasách v celkovej dĺžke 244 kilometrov, pribudla aj jedna novovyznačená cykloturistická trasa Zemplínska šírava – Strážske dlhá 24 kilometrov. Ide o výsledok projektu, ktorý realizoval Košický samosprávny kraj (KSK) z finančnej dotácie ministerstva dopravy vo výške 22.630 eur.

Obnova značenia bola ukončená v polovici marca. V rámci projektu sa nahrádzali poškodené prvky cykloturistickej orientácie, ako sú smerovníky a smerovky, obnovovalo sa maľované značenie a osadzovali sa obrázkové cyklosmerovky.

„Údržba takýchto trás je veľmi problematická, bez prostriedkov sa dá robiť len veľmi ťažko. Veríme, že sa podobná možnosť zopakuje,“ uviedla krajská cyklokoordinátorka a vedúca referátu cestovného ruchu na Úrade KSK, Adriana Šebešová.

K 31. decembru 2015 v Košickom kraji evidovali celkovo 1543,6 kilometra značených cykloturistických trás. Za rok pribudlo 161 kilometrov trás. „Najrozsiahlejšími zmenami v roku 2015 prešla sieť cykloturistických trás v Tokaji, kde boli presmerované a vyznačené nové náučné cykloturistické trasy,“ priblížila A. Šebešová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM