Rôzne Správy

Výpadky elektriny súvisiace s počasím na východe pokračujú: Kde boli ľudia bez prúdu?

Výpadky elektriny súvisiace s nepriaznivým počasím na východe Slovenska eviduje Východoslovenská distribučná (VSD) aj v pondelok.

Ilustračný obrázok k článku Výpadky elektriny súvisiace s počasím na východe pokračujú: Kde boli ľudia bez prúdu?
Zdroj: Stredoslovenská distribučná

Ako pre TASR uviedla Andrea Forbergerová, ide o ojedinele sa vyskytujúce poruchy v okolí Košíc na nízkonapäťovej úrovni. „VSD k 10.00 h eviduje na svojom vymedzenom distribučnom území prerušenie distribúcie elektriny pre necelých 60 odberných miest (OM),“ spresnila s tým, že na veľmi vysokonapäťovej úrovni a vysokonapäťovej úrovni (VN) elektroenerge­tických zariadení momentálne neevidujú žiadne poruchy.

V nedeľu (11. 12.) v súvislosti so snehovou kalamitou podľa jej slov kumulatívne došlo k prerušeniu distribúcie elektriny nad tri minúty približne pre 51-tisíc OM.

Pre všetky sa im ju podarilo obnoviť. Celkovo zaevidovali 86 porúch na všetkých napäťových úrovniach. Najzasiahnutejšími lokalitami boli Bukovec, Košická Polianka, Ťahanovce, Nováčany, Dedinky, Poproč a Zdoba.

„Vplyvom počasia došlo k poškodeniu izolátorov, pretaveniu VN poistiek, pretrhnutiu vodičov a poškodeniu podperných bodov (stĺpov), a to najmä z dôvodu silného vetra a ťažkého snehu, ktorý vyvracal stromy na vedenie,“ doplnila.

Keďže naďalej husto sneží a pretrvávajú meteorologické výstrahy, VSD je podľa Forbergerovej stále v pohotovosti.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM