Eva Mikulová Správy

Z košického letiska už začala lietať ďalšia letecká spoločnosť - Austrian Airlines, FOTO

Austrian Airlines je druhou leteckou spoločnosťou, ktorá obnovila svoju pravidelnú linku do Košíc. Prvou bola spoločnosť České Aerolínie.

Ilustračný obrázok k článku Z košického letiska už začala lietať ďalšia letecká spoločnosť - Austrian Airlines, FOTO
24
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Košické letisko ožíva. Letištna hala a terminály sa už postupne zapĺňajú cestujúcimi a v po prvej obnovenej pravidelnej linke z Košíc do Prahy spoločnosťou ČSA, v pondelok 22. júna začala pravidelne lietať aj rakúska spoločnosť Austrian Airlines.

Prvé lietadlo z Viedne do Košíc po uvoľnení opatrení pristalo o 14:05 a následným odletom do Viedne o 14:55. Z Viedne priletelo turbovrtuľovým lietadlom typu De Havilland DHC-8 s kapacitou 76 sedadiel 30 cestujúcich.

Následne z Košíc do Viedne odletelo 10 cestujúcich.

Lety z Košíc do Viedne budú prevádzkované pravidelne 4-krát do týždňa, a to každý pondelok popoludní, štvrtok ráno a popoludní a v sobotu ráno. Z Viedne do Košíc sa bude lietať v pondelok popoludní, v stredu večer, štvrtok popoludní a v piatok večer.

Očakáva sa, že na jeseň 2020 sa frekvencia letov vráti späť na pôvodných 13 letov týždenne.

„Letecká spoločnosť Austrian Airlines je už takmer 25 rokov spoľahlivým partnerom Letiska Košice a sme veľmi radi, že jej lietadlá opäť spájajú Košice s Viedňou. Vďaka tomuto spojeniu je z Košíc opäť na dosah množstvo európskych destinácií a od júla opäť aj populárne diaľkové destinácie New York – Newark, Washington, Chicago a Bangkok,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmej.

Prvé chartrové lety v júli

Obnovenie leteckých spojení leteckými spoločnosťami Eurowings, LOT Poľské aerolínie, Ryanair a Wizz Air závisí od rozhodnutia jednotlivých spoločností, ako aj od rozhodnutia vlády SR.

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov.

V súvislosti s letnou charterovou sezónou 2020 sa predpokladá, že na dovolenky z Košíc sa bude lietať do prímorských destinácií v Bulharsku, Grécku a na Cypre s leteckými spoločnosťami Smartwings a Bulgaria Air už od polovice júla.

Možnosti letov do iných krajín závisia na rozhodnutí Ústredného krízového štábu SR a vlády SR. Bližšie informácie budú uverejnené začiatkom júla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM