Správy

Za cestu do zoo sa už nemusíme hanbiť. Po rokoch ju konečne opravili, FOTO

Rozbitá a zaplátaná cesta v Kavečanoch je minulosťou. Obyvatelia sa na ňu sťažovali roky.

Ilustračný obrázok k článku Za cestu do zoo sa už nemusíme hanbiť. Po rokoch ju konečne opravili, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Mesto Košice zrekonštruovalo takmer kilometrový úsek na Gazdovskej a Budanovej ulici v Kavečanoch, po ktorom smerujú návštevníci do zoologickej záhrady.

Celková hodnota investície do zlepšenia dopravy v tejto mestskej časti predstavovala sumu takmer 250-tisíc eur. Ako ďalej informoval magistrát mesta, opravený úsek slávnostne odovzdali v piatok 18. decemra.

Čakali dlhé roky

Podľa primátora mesta Jaroslava Polačeka obyvatelia oboch ulíc čakali na rekonštrukciu desiatky rokov. „Táto investícia v sebe skrýva niekoľko rozmerov. Pomohli sme ňou obyvateľom Kavečian, aby sa tu dalo lepšie žiť. Zároveň máme krásnu zoo, no cestné spojenie bolo značne neuspokojivé. Už to neplatí, a preto aj zážitok zo zoo bude pre návštevníkov lepší,“ uviedol.

Starosta Kavečian Martin Balčík ocenil, že prieťah mestskou časťou má konečne parametre kvalitnej cesty. „My sme ešte predtým mysleli aj na chodcov, keď sme z vlastných zdrojov vybudovali nové chodníky cez Gazdovskú a Budanovú ulicu vrátane dažďovej kanalizácie pod oboma chodníkmi. Verím, že našich obyvateľov aj v spolupráci s mestom už čoskoro potešíme aj ďalšími investíciami,“ do­dal.

V priloženej galérii si môžete pozrieť porovnanie cesty pred a po rekonštrukcii.

Dianie v Košiciach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM