Rôzne

Zabaviť sa môžu deti aj dospelí. Na Alpinke je nová atrakcia, 3D bludisko! FOTO

Nová zážitková atrakcia - 3D bludisko pribudla v rekreačnom areáli Alpinka v Čermeľskom údolí pri Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Zabaviť sa môžu deti aj dospelí. Na Alpinke je nová atrakcia, 3D bludisko! FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR/Marián Holubčík

Na mieru vyrobené bludisko v troch výškových úrovniach nad zemou zahŕňa desať prekážok, desať domčekov vrátane troch prechodových, drôtený tunel, točitý tobogan a šmýkačku. Nosné stĺpy majú výšku 12,5 metra.

Vyšlo to na 300-tisíc eur

Atrakciu pre deti aj dospelých po kolaudácii slávnostne otvorili v stredu. Pre verejnosť bude otvorená počas roka v závislosti od počasia. Náklady na projekt vyčíslil správca areálu Ľuboš Mackanič na 300 000 eur bez DPH, 100 000 eur tvoril príspevok Košického samosprávneho kraja (KSK).

„V čase dažďa bude 3D bludisko zatvorené, ale počas roka sa plánuje s čo najdlhšou prevádzkou. Vekovo to nie je obmedzené. Celé dielo spočíva v tom, že sa na ňom môžu zabaviť dospelí zároveň so svojimi deťmi. Cieľom projektu je podnietiť zdravý a aktívny pohyb návštevníkov z okolitých regiónov Slovenska, zahraničia, ako aj detí a rodičov mesta Košice,“ uviedol Mackanič.

Jediný svojho druhu na východe

Inšpiráciu na projekt získal v Českej republike, celý proces trval dva roky a ide podľa neho o jedinú atrakciu svojho druhu na východe Slovenska. Vstupné bude celodenné a bude sa zrejme meniť podľa ročných období.

Výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková verí, že aj 3D bludisko sa stane dôležitou súčasťou ponuky zábavy v Košickom kraji a bude prispievať k rozvoju turizmu v regióne.

Nové 3D bludisko na Alpinke
2
Galéria
Zdroj: TASR/Marián Holubčík

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM