Veronika Hunyadiová Rôzne

Zažite adrenalín v Košiciach: TOP atrakcie, ktoré musíte vyskúšať

Ak chcete v Košiciach zažiť niečo nové, pozrite si atrakcie, ktoré mesto ponúka a ukážte ich aj rodine a priateľom.

Ilustračný obrázok k článku Zažite adrenalín v Košiciach: TOP atrakcie, ktoré musíte vyskúšať
Zdroj: Bobová dráha Košice-Kavečany , Košické cyklotraily , TASR/Milan Kapusta

Košice neponúkajú iba krásne historické centrum a notoricky známe miesta. Kto má rád adrenalín a preferuje aktívny oddych, ten si v metropole východu príde na svoje.

Steam Factory

Hneď niekoľko atrakcií a športových možností ponúka v Košiciach zábavno-športová aréna Steam Factory. Na ploche 5 000 metrov štvorcových si na svoje prídu deti aj dospelí. Pod jednou strechou nájdete lezeckú stenu, lanovú dráhu, laser game, in-line korčuliarsku plochu, detský svet s preliezkami, šmykľavkami a trampolínami či rôzne video hry. Nájdete tu aj posilňovňu a certifikovanú strelnicu.

Multifunkčnú arénu nájdete v priestoroch obchodného centra Optima na Moldavskej ceste. S priateľmi či rodinou tu strávite deň plný zábavy a akcie. Otváracie hodiny každý deň od 9.00 do 21.00 hod. Cenník jednotlivých aktivít nájdete TU.

Jump aréna

Zábavu si určite užijete aj pri skákaní na trampolínach. V košickej Jump Aréne máte na výber 29 trampolín, penovú jamu, šikmú trampolínu či dve veže na skoky do airbagu. Príďte sa spolu s deťmi poriadne vyskákať a vybiť si nahromadenú energiu. Nájdete ju Moldavskej ceste vedľa OC Optima. Viac informácií a cenník nájdete TU

✌️Detský svet⚽️👧👦 👉 jeden z najväčších na východe 👉až 30m dlhé a 5m široké detské ihrisko 👉celé dve poschodia ❗pre deti od 4 do 12 rokov #steamfactory #detskysvet #ocoptima #kosice

Posted by Steam Factory on Monday, July 12, 2021

Horská cyklistika v mestských lesoch

Košické lesy ponúkajú vyžitie nie len pre turistov ale aj milovníkov horskej cyklistiky. Vyberať si môžu z bohatej siete cyklotrás ale najmä singletrackových tratí. Stojí za nimi skupina nadšencov z OZ KE.CY Košické cyklotraily. V súčasnosti má sieť 25 kilometrov, tvorí ju 15 trailov. Väčšina singlov je strednej obtiažnosti, na piatich sa nachádzajú ťažké časti, ktoré sú v teréne označené. Ich zoznam aj so stupňom obtiažnosti nájdete ich na webe ke-cy.sk.

Vodné lyžovanie na Jazere

Milovníci adrenalínu by nemali vynechať ani areál vodného lyžovania na košickom sídlisku Nad jazerom. Vodný vlek využívajú profesionálni vodní lyžiari a vyskúšať si ho môže aj verejnosť a turisti. Každý, kto má záujem, si tak môže vyskúšať lyžovanie na dvoch lyžiach, wakeboarde či iných doskách. Lyžovať na vode môže každý, kto vie plávať, zvládnu to teda aj deti od veku 5 až 6 rokov. Aktuálne otváracie hodiny pre verejnosť nájdete na facebookovej stránke.

Ďalšie tipy na výlety

Bobová dráha

Za návštevu stojí aj stará dobrá atrakcia v mestskej časti Kavečany hneď vedľa košickej ZOO. Bobová dráha dlhá 800 metrov s deviatimi zákrutami ponúka ten pravý adrenalínový zážitok. Vozík, ktorým sa spustíte dole nerezovým korytom je určený pre jednu alebo dve osoby. Bobová dráha je otvorená každý deň od 9.00 do 19.00 hod. Dospelí zaplatia za jednu jazdu vstup 3 eurá, deti do 12 rokov 1,50 eur.

Koniec dráhy?⛔️ Dajte si ešte jednu jazdu😆 Bobovka je fakt závislosť👍🏻 http://www.bobovadrahake.sk

Posted by Bobová dráha Košice - Kavečany on Sunday, July 18, 2021

Bonusový tip:

Ak chcete sebe alebo niekomu blízkemu dopriať skutočný zážitok, objednajte si vyhliadkový let balónom ponad Košice. Z vtáčej perspektívy si pozrieť historické centrum, dominanty Košíc, nové časti mesta aj krásnu prírodu v okolí. Cena za let je 150 eur/osoba. Viac informácií nájdete TU.

Tip redakcie: Spoznajte Slovensko z výšky! Rozhľadne vo vašom okolí nájdete jednoducho vďaka tejto NOVINKE!

Chystáte sa toto leto na dovolenku do zahraničia? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM