Lenka Fedorová Rôzne

Žiaci z Tomášikovej to dokázali vlastnou hlavou: O mimoriadnom úspechu pochvalne aj Raši!

O kvalite košických škôl svedčí aj úspech, ktorý sa podaril šikovným žiakom. Z obrovskej konkurencie sa prebojovali medzi tých najlepších.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci z Tomášikovej to dokázali vlastnou hlavou: O mimoriadnom úspechu pochvalne aj Raši!
Zdroj: TASR

Slovenský olympijský výbor (SOV) v spolupráci so Slovenskou olympijskou akadémiou (SOA) zorganizoval online vedomostnú súťaž pre žiakov základných škôl a osemročných gymnázií. Zapojilo sa do nej rekordných 344 družstiev, čo v porovnaní s minulým rokom predstavuje nárast až o 200 družstiev.

Päťčlenné družstvá z rôznych škôl súťažili v štyroch súťažných kategóriách. Témy otázok pochádzali z obsahu publikácií Olympijská abeceda a Aké boli antické olympijské hry. Košickí žiaci opäť raz zabodovali svojim vedomosťami.

Do súťaže sa zapojilo neuveriteľných 1195 detí. Až 239 družstiev bodovalo aspoň v jednom zo súťažných kôl. Po skončení štvrtého súťažného kola malo deväť družstiev z piatich škôl 100% úspešnosť v plnení súťažných otázok. Medzi piatimi 100% úspešnými školami je aj ZŠ Tomášikova 31, Košice, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

„Už veľakrát sa potvrdilo, že v Košiciach máme veľmi šikovné a nadané deti. Teším sa z každého úspechu jednotlivcov aj škôl. Úspešným žiakom zo Základnej školy na Tomášikovej gratulujem a držím palce aj všetkým ostatným, ktorí sa rozhodnú preukázať svoje vedomosti," uviedol primátor Richard Raši.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM