Eva Mikulová Správy

Zrekonštruované nájomné byty na Sládkovičovej si vyžrebovalo 40 nových nájomcov

V utorok sa na košickom magistráte uskutočnilo žrebovanie bytov pre budúcich nájomcov zrekonštruovaného bytového domu na Sládkovičovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Zrekonštruované nájomné byty na Sládkovičovej si vyžrebovalo 40 nových nájomcov
Zdroj: TASR

Svoj budúci byt na konkrétnom poschodí si za prítomnosti námestníkov primátora Marcela Gibódu (nezávislý) a Lucie Gurbáľovej (KDH) a ďalších piatich členov osobitnej komisie na výber čakateľov na prideľovanie sociálnych a iných bytov v majetku mesta určených na prenájom vyžrebovalo 40 prevažne mladých rodín, ktorí spomedzi 139 záujemcov splnili všetky nastavené podmienky.

Nový domov

Do zrekonštruovaných jednoizbových bytov sa nasťahujú štyri matky s deťmi. V ďalších 36 dvojizbových bytoch budú bývať viacpočetné rodiny alebo osamelí rodičia s väčšími deťmi.

Ich nájomné sa bude odvíjať od plochy bytu a bude predstavovať 0,91 eur/m2 + náklady na služby spojené s bývaním. Veľkosť vyžrebovaných bytov sa pohybuje od 30 po 58 m2.

Už koncom septembra

„Sme veľmi radi, že mesto mohlo pomôcť rodinám, ktoré nemali v živote až také šťastie, nájsť si adekvátne bývanie. V najbližších dňoch si rodiny prevezmú potrebné dokumenty na našom referáte sociálnych vecí a následne im pracovníci BPMK otvoria ich nové, pekne zrekonštruované byty. Predpokladáme, že po podpise nájomných zmlúv by v nich mohli bývať už koncom tohto mesiaca,“ povedala viceprimátorka Lucia Gurbaľová.

Bytový dom na Sládkovičovej ulici prešiel v uplynulých mesiacoch komplexnou rekonštrukciou, ktorá bola zrealizovaná zo zdrojov Štátneho fondu rozvoja bývania. Po nej vzniklo v objekte celkom nových 54 bytov – 9 jednoizbových a 45 dvojizbových.

Jeho čerství nájomcovia museli splniť podmienky, ktoré boli zverejnené v dvoch výzvach v rokoch 2016 a 2019 na predkladanie žiadostí o pridelenie bytu.

Splnenie podmienok posudzovala osobitná komisia zložená zo zástupcov magistrátu Mesta Košice.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM