Aktualizované Správy

Dozvuky kalamity: Uzavreté cesty, snehové jazyky a popadané stromy, FOTO

Aj keď sa situácia od štvrtka (11. 2.) zlepšila, sneh a vietor aj naďalej komplikujú dopravu v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Dozvuky kalamity: Uzavreté cesty, snehové jazyky a popadané stromy, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Polícia v Košickom kraji upozorňuje na možnosť vytvárania snehových jazykov na cestách. Uzavretá je cesta medzi Družstevnou pri Hornáde a Budimírom v okrese Košice-okolie. Obmedzenie je aj na ceste medzi časťou Ploské-Ortáše a Vtáčkovcami, prejazdný iba jeden jazdný pruh.

„V úseku cesty tretej triedy medzi obcami Richnava a Hrišovce hasiči odstraňujú popadané stromy, dopravu reguluje policajná hliadka. V okrese Trebišov medzi obcami Novosad – Hraň a Sírnik – Hraň sú cesty ťažko prejazdné. V okrese fúka silný vietor,“ uviedla v piatok ráno krajská polícia na sociálnej sieti.

Horské priechody Slanec, Dargov, Hrádok a Roštársky kopec sú zjazdné. Dobšinský kopec je zjazdný, posypaný s obmedzením pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony, ktoré platí do odvolania. Polícia všetky úseky ciest v kraji monitoruje.

Polícia upozorňuje vodičov, že pri jazde autom nestačí mať rozsvietené iba denné svietenie, potrebné je mať zapnuté aj stretávacie svetlá. Autá s nedostatočným svietením nie je dobre vidieť. „V prípade, že si to situácia na ceste vyžaduje alebo sú zhoršené podmienky viditeľnosti, zapnite si na svojich vozidlách aj hmlové svetlá,“ pripomína košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Uzavreté cesty

Aktualizované 11.25 hod.

V súvislosti s nepriaznivým počasím platí v Košickom kraji naďalej prvý situačný stupeň na cestách v okresoch Košice-okolie, Spišská Nová Ves, Trebišov a Michalovce. „Správa ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) má v teréne všetky svoje mechanizmy prakticky od nedeľnej (7. 2.) noci,“ informovala v piatok dopoludnia hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Aktuálne je podľa nej neprejazdná cesta medzi Budimírom a Družstevnou pri Hornáde, kde sa vytvorili snehové záveje. Správa ciest KSK ich bude odstraňovať pomocou snehovej frézy. Rovnako snehové záveje zablokovali cestu v úseku Ploské-Ortáše – Vtáčkovce a Slanec – Slančík. Pre popadané stromy vodiči neprejdú ani úsekom Kašov – Cejkov v okrese Trebišov.

Za uplynulých 24 hodín krajskí cestári spotrebovali viac ako 1 100 ton posypového materiálu a v celom kraji prepluhovali spolu takmer 12-tisíc kilometrov ciest.

Prečítajte si tiež

Uzavretá cesta v Budimíri
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM