Lenka Fedorová Rôzne

Nudisti u nás veľa možností nemajú: Jediná nudapláž sa nachádza na Bukovci

V štrkovisku pri Geči bola donedávna jediná nudapláž v okolí Košíc. Dnes však chátra a nudisti sa tak presunuli na Bukovec.

Ilustračný obrázok k článku Nudisti u nás veľa možností nemajú: Jediná nudapláž sa nachádza na Bukovci
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, v ktorých prírodných jazerách v našom okolí je vhodná voda na kúpanie, ako aj prehľad noviniek v košických kúpaliskách. Pri Košiciach si však prídu na svoje aj tí, ktorí sa pred letom vôbec netrápia, aké plavky sú teraz trendy alebo akú farbu si vybrať. Oni totiž plavky vôbec nepotrebujú. Reč je o nudistoch, resp. naturistoch.

Ísť či neísť?

V okolí metropoly východu sa nachádza len jedna nudistická pláž, ktorá je situovaná na Bukovci. V minulosti fungovala ešte jedna nudapláž pri Geči, ktorá bola veľmi vychytenou ešte v časoch socializmu, v súčasnosti však chátra. Pred siedmimi rokmi tak vznikla nudapláž na Bukovci. Bukovec sa stal vyhľadávaným miestom, kde sa môžu nudisti okúpať, nachytať bronz alebo len nasávať energiu leta a nikto ich pri tom nesleduje.

Čítajte tiež: Chystáte sa v Košiciach k vode? 5 dôvodov, prečo sa vybrať na Bukovec

Naturisti, ktorí chodievajú na Bukovec vidia v takomto fungovaní viacero výhod. Pláž je na Bukovci označená, a teda nie je problém ju nájsť. Značenie má byť zároveň upozornením pre tých, ktorí by na nudistov natrafili neradi. Ďalšou výhodou je zatravnatená pláž, čo garantuje komfortné ležanie. Pre mnohých nuturistov je veľkým pozitívom aj to, že na pláži nehrá rádio, nikto sa nerozkrikuje a ľudia navzájom rešpektujú svoje súkromie.

Na pláž prichádza čoraz viac ľudí

Na nudapláž je dobrá dostupnosť, nakoľko sa dá na ňu dostať autom, bicyklom, autobusom i pešo. V súčasnosti je kapacita pláže asi 35 ľudí. Ako uvádza Asociácia slovenských naturistov na svojom webe, ich dlhodobým cieľom je rozšíriť pláž na vedľajšiu čistinku, nakoľko počet ľudí prichádzajúcich na nudapláž neustále stúpa.

Čítajte tiež: Kúpanie na košickom jazere: Čo priniesli výsledky posledných meraní?

Názory na takýto spôsob oddychu sa rôznia, avšak rozhodnutie zostáva nakoniec na ľuďoch samých. Či sa už, teda, rozhodnete na nudapláž zájsť alebo zostávate verní košickým kúpaliskám a neďalekým jazerám, sledujte pravidelne našu predpoveď počasia a náhle zmeny vás už nezaskočia.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM