Rôzne

Slovan padol na supermodernom štadióne. Za pýchou Haify stojí košická rodáčka!

Slovenský majster neuspel v treťom predkole Ligy majstrov. Na supermodernom štadióne v Haife podľahol domácemu Maccabi. Čo má spoločné tento futbalový stánok s Košicami?

Ilustračný obrázok k článku Slovan padol na supermodernom štadióne. Za pýchou Haify stojí košická rodáčka!
Zdroj: Facebook.com/Maccabi Haifa/Omri Silver

Yuli Wittenbergová plnila rolu tlmočníčky na tlačových konferenciách v rámci odvety 3. predkola Ligy majstrov medzi Maccabi Haifa a Slovanom Bratislava. Ako zistil portál Športweb, práve táto žena sa ako hlavná architektka podieľala na vzniku futbalového stánku v Haife, ktorý je označovaný za najmodernejší a najinovatívnejší v celom Izraeli.

Yuli Wittenbergová je pritom rodáčkou práve z Košíc! Jej rodičia sa v mladom veku rozhodli pre život v Izraeli. Slovensko navštevuje pravidelne každé tri mesiace.

Stavba štadióna Sammyho Ofera bola dokončená v roku 2014. „Bola som hlavnou architektkou a viedla tím asi 30 ľudí,“ uviedla pre Športweb.

Podľa Wittenbergovej je tento štadión v mnohom nadčasový. Vypichla to, že všetky sedadlá sú súčasťou jedného kruhu a nelomí ich žiadna nezrovnalosť. „Najlepšie je to vidieť, keď diváci robia mexické vlny. Kolmé tribúny ponúkajú dobrý výhľad z každej jednej sedačky. A má fantastickú akustiku,“ uviedla s tým, že práve akustika môže za výnimočnú atmosféru, ktorú tréner belasých nazval peklom.

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava v odvete 3. predkola Ligy majstrov prehrali v Haife 1:3 a keďže v úvodnom dueli na Tehelnom poli sa zrodil výsledok 1:2, z bojov o účasť v hlavnej skupine najprestížnejšej futbalovej súťaže vypadli.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM