Veronika Hunyadiová Správy

Chystáte sa na poštu? Overte si, kedy je otvorená

Slovenská pošta obmedzila otváracie hodiny svojich pobočiek.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na poštu? Overte si, kedy je otvorená
Zdroj: TASR/Andrej Galica

Ak sa v týchto dňoch chystáte na poštu, dajte si pozor na otváracie hodiny. Slovenská pošta totiž od 3. marca pristúpila v rámci nových opatrení k skráteniu otváracích hodín svojich pobočiek.

Pošty v mestách budú v dňoch pondelok, utorok, štvrtok a piatok otvorené do 17.00 hod. a v stredu do 18.00 hod. Zároveň, počas nasledujúcich dvoch víkendov, 6. – 7. marca a 13. – 14. marca budú všetky pošty zatvorené.

Niektoré pošty v Košiciach však majú otvorené aj kratšie. Aktuálne otváracie hodiny konkrétnej pobočky si radšej vopred skontrolujte na stránke Slovenskej pošty. Vývesky s platnými otváracími hodinami sú umiestnené aj na dverách pobočiek.

Nezabudnite na test

Na poštu môžete ísť len s negatívnym testom na ochorenie COVID-19 nie starším ako sedem dní. V priestoroch pobočiek je tiež regulovaný počet zákazníkov, jeden zákazník na 15 alebo 25 metrov štvorcových. Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov, čakajúcich pred pobočkou. Samozrejmosťou je už prekrytie horných dýchacích ciest a dezinfekcia rúk.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM