Lukáš Zavacký Kultúra

Košické múzeum otvorené deťom: Cez prázdniny nával, tvorivé soboty ale pokračujú! FOTO

Pre deti si košické Múzeum Vojtecha Löfflera pripravilo špeciálnu akciu. V umeleckom prostredí vytvárali kresby.

Ilustračný obrázok k článku Košické múzeum otvorené deťom: Cez prázdniny nával, tvorivé soboty ale pokračujú! FOTO
Zdroj: TASR

Počas jarných prázdnin strávili niektoré deti čas aj v Múzeu Vojtecha Löfflera. V rámci kurzu pod názvom Prázdninové kreslenie v múzeu sa mohli naučiť základy kresby, zachytiť priestor a hlavne sa inšpirovať v umeleckom prostredí výstavných priestorov.

„Deti si mohli vyskúšať, ako kreslili majstri. Prechádzali sme sa pritom s nimi po múzeu, rozprávali sme sa o tom, ako treba postupovať. Dozvedeli sa o základoch kresby a stali sa takými malými umelcami. Diela, ktoré tu vytvorili si mohli odniesť domov,“ uviedla lektorka Ivana Labancová.

O túto udalosť bol podľa nej veľký záujem, no tí, ktorí ju premeškali sa môžu zúčastniť i tvorivých sobôt, kde budú pracovať pod odborným vedením. „Sú určené pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú cez víkend spestriť program s tým, že sa budú v týchto krásnych umeleckých priestoroch venovať takejto aktivite,“ doplnila I. Labancová.

Vítaní sú ako pokročilí, tak i začiatočníci. Počas roka sa dvakrát organizuje výstava. Svoje obrazy tak môžu deti prezentovať aj pred širokou verejnosťou.

Môže vás zaujímať:

Takto deti kreslili v košickom múzeu
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM