Eva Mikulová Správy

Mestská krytá plaváreň ostáva naďalej zatvorená. Chcú zastrešiť bazén na kúpalisku ČH

Od pondelka 19. apríla prichádza k veľkému uvoľňovaniu opatrení. Ľudia očakávali, že sa otvorí i viac športových možností.

Ilustračný obrázok k článku Mestská krytá plaváreň ostáva naďalej zatvorená. Chcú zastrešiť bazén na kúpalisku ČH
12
Galéria
Zdroj: TASR

Mestská krytá plaváreň (MsKP) ostáva naďalej pre verejnosť aj športové kluby zatvorená. Veľké uvoľňovanie pandemických opatrení, ktoré nastali dnešným dňom sú, žiaľ, pre veľké plavárne nereálne a nerentabilné.

„Mestská krytá plaváreň zostane od pondelka 19. apríla zatvorená. O jej otvorení budeme verejnosť informovať keď to bude aktuálne,“ uviedol námestník riaditeľa pre ekonomiku spoločnosti Tepelné hospodárstvo (TEHO) Štefan Ferencz, ktorá MsKP od začiatku tohto roka prevádzkuje.

Bazén na tréningy

Momentálne TEHO vyhlásil verejné obstarávanie na zastrešenie bazéna pre vodné pólo kúpaliska Červená hviezda (ČH). Predpokladaná hodnota zákazky je viac ako 1,26 milióna eur bez DPH. Ponuky možno predkladať do 7. mája.

„Realizáciu predpokladáme od konca septembra až do mája budúceho roka. Prekrytie sa bude realizovať formou nafukovačky, ktorú bude možné v letných mesiacoch sfúknuť,“ spresnil hovorca mesta Vladimír Fabian s tým, že realizáciou projektu umožnia celoročnú prevádzku vodnopólového bazéna, ktorá poskytne priestor najmä na tréningy a zápasy vodnopólových, plaveckých či iných športovo-vzdelávacích klubov a organizácií v meste.

„Tým sa uvoľní väčší priestor na využívanie bazénov MsKP verejnosťou. Zároveň sa vytvoria predpoklady pre dočasné uzatvorenie prevádzky MsKP počas jej plánovanej rekonštrukcie,“ doplnil.

Prepájací trakt, ktorý má slúžiť na prepojenie vodnopólového bazéna s MsKP, nie je predmetom tejto zákazky. Podľa magistrátu sa z projektu prepojenia oboch kúpalísk nateraz realizuje iba príprava na samotnú rekonštrukciu plavárne.

Tú predpokladajú uskutočniť v roku 2022, a to v nadväznosti na sprevádzkovanie zastrešeného vodnopólového bazéna. Jej odhadovaná cena je okolo štyroch miliónov eur bez DPH. Na to by mali byť použité finančné prostriedky z desaťmiliónového úveru na vybudovanie športovej infraštruktúry, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM