Eva Mikulová Správy

Na sídlisku KVP začali s rekonštrukciou cesty J. Pavla II. Aké obmedzenia vodičov čakajú?, FOTO

Cestujúci v mestskej hromadnej doprave (MHD) sa kvôli rekonštrukčným prácam musia pripraviť na zmeny v trasách liniek č. 19, 34, 54, 71, N6 a RA3.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku KVP začali s rekonštrukciou cesty J. Pavla II. Aké obmedzenia vodičov čakajú?, FOTO
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Od stredy 7. apríla 2021 sa na sídlisku KVP začne s rekonštrukciou ulice Jána Pavla II vrátane obratiska autobusov na jej konci.

Stavebné práce za 710 373 eur bude mať na starosti spoločnosť Eurovia Sk, ktorá vo verejnom obstarávaní ponúkla cenu o 53 percent nižšiu, než bola predpokladaná hodnota zákazky.

Na opravu čakali dlhé roky

„Súčasný primátor je tretím, ktorého sme žiadali o opravu tejto komunikácie a som rád, že sa to podarilo. Trieda Jána Pavla II obsluhuje štvrtinu Sídliska KVP a jazdia tu aj viaceré linky MHD. Už dlhodobo je v havarijnom stave, čím dochádzalo k poškodeniu mestského majetku. Doteraz sa tu vozovka len látala a plátala. Chválim aj myšlienku vybudovať cyklotrasu a ďalšie avizované investície v našej mestskej časti,“ uviedol starosta MČ KVP Ladislav Lorinc.

Aj pri tejto rekonštrukcii čakajú na vodičov obmedzenia. Z pôvodnej štvorprúdovej komunikácie budú môcť vodiči využívať najbližší polrok len jeden pruh v každom smere.

Nebudú tiež premávať autobusy MHD po celej ulici Jána Pavla II a cestujúci tak nebudú môcť nastúpiť a vystúpiť na zastávkach Húskova a KVP, kláštor.

Linka č. 19 bude kvôli zmene svojej trasy vynechávať aj zastávku Klimkovičova a Janigova. Zároveň pri čerpacej stanici neďaleko zastávky Starozagorská sa zriadi obratisko niektorých liniek.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM