Lenka Fedorová Iné športy Šport

Nové hviezdy košického športu: Do koho vkladajú Košice nádej?

Sú talentované, majú fantastické výsledky a neunikli ani oku poroty Športovej osobnosti Košíc. Kto je novou nádejou košického športu?

Ilustračný obrázok k článku Nové hviezdy košického športu: Do koho vkladajú Košice nádej?
3
Galéria
Zdroj: Archív Športová osobnosť Košíc

Celkovým víťazom minuloročnej ankety Športová osobnosť Košíc (ŠOK) sa stala tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Okrem profesionálnych športovcov však pozornosť pútali aj naše nové športové nádeje. Medzi tromi ocenenými sa umiestnili floorbalista Michal Dudovič, kickboxerka Dominika Gumanová a vzpieračka Nikola Seničová.

Na mladé nádeje sa nezabudlo ani v aktuálnom ročníku. V roku 2016 najviac zažiarili Karin Boříková, Gabriela Briškárová a Sarah Saloňová.

Majsterka Európy v slalome

Vodné lyžovanie je u Košičanov veľmi populárne. Okrem fenomenálneho Alexandra Vaška nám dobré meno robí aj Karin Boříková. Karin v roku 2016 získalana Majstrovstvách Európy juniorov v ukrajinskom Dnepropetrovsku v kategórii do 19 rokov titul majsterky Európy v slalome.

Na rovnakom podujatí si tiež vybojovala ešte tri pódiové umiestnenia – striebro v kombinácií, bronz v skokoch a taktiež bola členkou bronzového tímu v súťaži družstiev.

Bronz z Kanady

Ďalšou talentovanou a nádejnou športovkyňou je Gabriela Briškárová. V roku 2016 si v konkurencii 48 športovkýň celého sveta vybojovala 3.miesto na majstrovstvách sveta juniorov v Kanade v olympijskej disciplíne športový zápas – taekwondo.

Na rankingových podujatiach svetovej federácie taekwondo WTF dosiahla v roku 2016 na Spanish open 3. miesto a na Luxemburg open 2. miesto. V súčasnosti je členkou slovenského TOP tímu pre letnú olympiádu Tokyo 2020.

Majsterka sveta z Dublinu

Trojicu laureátok uzatvára Sarah Saloňová. Rok 2016 bol pre ňu mimoriadne úspešný. Sarah získala titul majsterky sveta na svetovom šampionáte juniorov a kadetov WAKO v Dubline v kategórii kicklight do 60kg.

Úspech si priniesla aj na turnajových podujatiach, kde získala v disciplíne kicklight zlato na WAKO Svetovom pohári v Budapešti a striebro na WAKO Európskom pohári v Poľsku.

Mladým košickým športovkyniam gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!

Tri mladé športovkyne sú budúcnosťou košického športu
3
Galéria
Zdroj: Archív Športová osobnosť Košíc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM