Lukáš Zavacký Hokej Šport

Oceliari v skvelej ligovej forme: Sú na špici individuálnych aj tímových štatistík

Do aktuálnej sezóny vstúpili košickí hokejisti tou správnou nohou. V Lige majstrov postúpili do play-off, výrazne sa im však darí v domácej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari v skvelej ligovej forme: Sú na špici individuálnych aj tímových štatistík
Zdroj: TASR

Odohrali v nej doteraz 8 duelov. V 7 prípadoch dokázali vyhrať, aj keď raz po predĺžení. Prehru v riadnom hracom čase doteraz nezaznamenali. Najúspešnejší sú tiež v streľbe (11,78%). Aj preto im právom patrí 1. priečka s najlepším skóre spomedzi všetkých ostatných tímov, a to 35:13.

Čítajte tiež: Košickí hokejisti valcujú a dostali sa na čelo: Tréner Čada však jednu vec kritizuje

Oceliari ovládajú tiež produktivitu. Vedie ju aktuálne Ladislav Nagy s 13 bodmi, ktorý je zároveň najlepším strelcom Tipsport ligy so 6 presnými zásahmi. V 1. desiatke sa však nachádza i Gabriel Spilár a Jakub Suja. Obaja ich majú na konte 10.

V hodnotení plus/mínus je na čele tabuľky opäť navrátilec v našom drese, ktorý sem pred začiatkom sezóny prišiel z bratislavského Slovana (+11). O prvenstvo sa však delí s ďalšími Košičanmi. S Jiřím Vašíčkom a už spomenutým Jakubom Sujom.

Vladislav Habal sa zase vyníma medzi brankármi. V priemere obdržaných gólov (1,60), v počte víťazných zápasov (6) a dokonca má najviac odchytaných stretnutí bez inkasovania (3). Štatistiky si všetci budú môcť ešte vylepšiť 30. septembra v Nitre či 2. októbra doma proti Martinu.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM