Alexandra Kolínská Správy

Odborníci našich nemocníc na čelných priečkach: Títo košickí doktori bodovali v ankete TOP lekári Slovenska

Lekári z košických nemocníc a zdravotných zariadení zabodovali. Až traja sa v ankete TOP lekári umiestnili na popredných priečkach, kde dvaja obsadili prvé miesto a jeden tretie miesto.

Ilustračný obrázok k článku Odborníci našich nemocníc na čelných priečkach: Títo košickí doktori bodovali v ankete TOP lekári Slovenska
Zdroj: TASR

Ako sme už informovali v predchádzajúcom článku, košickí lekári, ktorí obsadili prvé priečky sú v špecializácii angiológia Ľubomír Špak, zástupca prednostu Kliniky kardiológie pre angiologické oddelenie Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb a v odbore fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia získal najväčšie sympatie Ľudovít Želinský, primár Fyziatrickore­habilitačného oddelenia v Nemocnici Košice-Šaca. Viac sa dočítate TU.

Medzi najlepšími lekármi sme však obsadili aj jednu bronzovú priečku, a to v odbore onkogynekológia, ktorú obsadil Róbert Tóth, primár gynekologického oddelenia Východoslovenský onkologický ústav, Košice.

Anketu už štvrtý rok počas leta organizujú Zdravotnícke a Hospodárske noviny. O TOP lekároch Slovenska rozhoduje prostredníctvom hlasovania široká verejnosť, predovšetkým pacienti. V roku 2015 boli na ocenenia nominovaní lekári zo špecializácií: genetika; traumatológia; radiačná onkológia; angiológia; hepatológia; onkogynekológia; cievna chirurgia; paliatívna medicína a LDCH; fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia; všeobecný lekár pre deti a dorast a urgentná medicína.

V minulom roku košickí lekári obsadili až tri kategórie na prvých priečkach. Najviac sympatií v roku 2014 získali Mária Hulíková, ktorá sa stala TOP lekárkou v odbore hematológia pôsobí na pozícii primárky Centra hemostázy a trombózy HEMO MEDIKA Košice, Pavol Jarčuška zvíťazil v odbore infektológia a pracuje na Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura a Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a do tretice skončil na prvej priečke v odbore nefrológia Peter Mizla, ktorý pracuje ako primár Nefrologického centra Logman v Košiciach.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM