Rôzne

Michaela zo školy v Budimíre sa stala učiteľkou roka! Známkovanie podľa nej deti nemotivuje

Učiteľskou osobnosťou Slovenska sa stala Michaela Babejová, ktorá učí na prvom stupni na Základnej škole s materskou školou M. R. Štefánika v Budimíre.

Ilustračný obrázok k článku Michaela zo školy v Budimíre sa stala učiteľkou roka! Známkovanie podľa nej deti nemotivuje
Zdroj: Facebook.com/Učiteľská osobnosť Slovenska

Michaela Babejová si prestížne ocenenie prevzala z rúk ministra školstva Tomáša Druckera počas slávnostného galavečera v Moyzesvej sieni v hlavnom meste. Čím si ho vyslúžila?

Snaží sa nájsť cestu ku každému žiakovi. Záleží jej na tom, aby každé dieťa v triede zažilo úspech, aby malo samo zo seba dobrý pocit a aby rástla jeho sebadôvera.

„Mojím cieľom je nájsť, v čom jednotlivé deti vynikajú a ukázať to aj im samotným – či je to trpezlivosť, starostlivosť a záujem o druhých, dobrá pozornosť, priateľské správanie, iniciatíva, manuálne zručnosti, výtvarný, hudobný alebo športový talent,“ vysvetlila.

Známkovanie podľa nej deti nemotivuje, hľadá skôr iné formy hodnotenia žiakov. Robí to slovne, rozvojovou spätnou väzbou, podporuje sebahodnoteni­e detí.

Mladá pedagogička máva s deťmi každodenné ranné komunitné kruhy, vedie s nimi denník emócií, učí v blokoch, využíva rovesnícke vzdelávanie a ďalšie inovatívne techniky. Píše blog a svoje skúsenosti sa snaží odovzdávať aj iným pedagógom a pedagogičkám.

Porota hodnotila tento rok 152 prihlášok a celkovo bolo do tohto ročníka prihlásených 1490 nominácií. Odborná porota vyberala z finálovej desiatky, v ktorej bolo osem žien a dvaja muži pochádzajúci z rôznych regiónov Slovenska. Najviac nominácií prišlo z Bratislavské­ho kraja.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM