Správy Rôzne

Chcete sa dať zaočkovať? Pozrite sa, kde a kedy môžete prísť + HARMONOGRAM

Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je v Košickom kraji v plnom prúde. Kde a kedy vám ale pichnú prvú a druhú dávku?

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa dať zaočkovať? Pozrite sa, kde a kedy môžete prísť + HARMONOGRAM
Zdroj: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj (KSK) za pilotný týždeň očkovania treťou dávkou vakcíny zaočkoval spolu viac ako 1 200 východniarov. Zdravotníci vyrazili podať vakcínu najrizikovejšej skupine obyvateľov do zariadení sociálnych služieb. Ľudia s potlačenou, poškodenou alebo oslabenou imunitou vakcináciu absolvovali počas víkendu vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Košiciach.

Prví seniori

Počas uplynulého týždňa zaočkovali výjazdové tímy takmer 600 klientov aj zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb Via Lux v košickej Barci a Bethesda senior v košickom Lorinčíku a v domove sociálnych služieb Domko v Košiciach. Tretiu dávky dostali aj klienti a zamestnanci v zariadeniach Jasanima a Subsidium v Rožňave, Lúč v Šemši a Patria v Drienovci.

Vakcinácia prebehla po konzultácii s lekárom, ktorí posúdili ich zdravotný stav. Niektorí klienti budú zaočkovaní priebežne, a to pre zdravotné dôvody.

Aké možnosti na zaočkovanie budú v kraji tento týždeň nájdete na ďalšej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM