Správy Samospráva

Pozitívne prípady v Michalovciach: Mesto prichádza s pomocou

Novinka od radnice. Služba ľuďom, ktorí ochoreli na COVID –19. Aké sú podmienky? Ako si objednáte nákup?

Ilustračný obrázok k článku Pozitívne prípady v Michalovciach: Mesto prichádza s pomocou
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mimoriadna situácia na Slovensku v súvislosti s epidémiou koronavírusu COVID-19 priniesla aj mimoriadne opatrenia, ktoré poznačili každodenný život takmer všetkých Slovákov. Osobitne sa táto neľahká situácia dotýka odkázaných osôb a naviac ak sú aj pozitívne testovaní na ochorenie Covid-19. Takíto ľudia majú od stredy 3. marca 2021 zákaz vychádzania z povinnej domácej karantény.

Pomoc pozitívnym

„Mesto Michalovce bude od 3. 3. zabezpečovať základné životné potreby, (základné potraviny a hygienické potreby) pre odkázané osoby, ktoré sú pozitívne na ochorenie Covid-19,“ zverejnilo mesto.

Táto pomoc je určená výlučne osamelým ľuďom, ktorí ochoreli na COVID –19, preukážu sa pred nákupom pozitívnym testom a sú osamelo žijúci a odkázaní iba sami na seba, bez možností zabezpečiť tieto potreby blízkymi osobami.

Občania, ktorí potrebujú pomoc so zabezpečením základných životných potrieb počas ochorenia COVID-19, môžu kontaktovať Mestský úrad v Michalovciach na telefónnom čísle: +421 907 796 8­58. Na uvedené telefónne číslo môžu občania nahlasovať svoje požiadavky na nákup tovaru v pracovných dňoch (pondelok až piatok) v čase od 8.00 hod. do 10.00 hod. Samotný nákup a donáška tovaru sa uskutoční podľa akútneho stavu a dohody najviac 2× v týždni.

Ako si objednať nákupcu?

Občan si pripraví nákupný zoznam a hotovosť v približnej cene nákupu a vloží ju do obálky alebo igelitového vrecka. Pracovníkovi, ktorý si túto požiadavku príde v dohodnutom čase vyzdvihnúť sa občan preukáže pozitívnym testom. Pri vybavení objednávky vám spolu s nákupom bude odovzdaný aj pokladničný doklad a zvyšné peniaze.„Odpo­rúčame občanom, aby si svoj nákupný zoznam spísali a mysleli pritom na viac dní vopred,“ dodala samospráva.

Pri preberaní nákupu dodržiavajte prísne hygienické opatrenia a chráňte si tvár respirátorom a použite rukavice. Nákupy budú pre pozitívnych na Covid 19 zabezpečovať zamestnanci Mesta Michalovce.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM