Futbal

ZEMETRASENIE v MFK Zemplín Michalovce: Vlastníci dávajú ruky preč, akcie odkúpi mesto

Mesto Michalovce odkúpi 80 percent akcií futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku ZEMETRASENIE v MFK Zemplín Michalovce: Vlastníci dávajú ruky preč, akcie odkúpi mesto
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Tento krok schválili poslanci mestského zastupiteľstva na utorkovom rokovaní. Reagujú tak na skutočnosť, že spoločnosť AZC, ktorá vlastní 40 percent akcií, oznámila, že nemá v úmysle naďalej vlastniť akcie MFK Zemplín. Druhý 40-percentný akcionár, spoločnosť Scorp, takisto ponúkla Mestu Michalovce svoje akcie. V súčasnosti mesto vlastní dve akcie.

Ako uviedol primátor Miroslav Dufinec, prebiehajú rokovania so spoločnosťami, ktoré majú záujem vstúpiť do spoločnosti MFK Zemplín a spolupracovať na ďalšom rozvoji futbalu v Michalovciach.

Primátor takisto uviedol, že od pondelka (24. 6.) sa začal v MFK Zemplín audit, ktorý by mal trvať dva až tri týždne.

„Včera som sa na klube zastavil a žiadal som o stretnutie s hráčmi aj s realizačným tímom, pretože športová príprava a zmena akcionárskych pomerov sa dejú v neštandardnom čase veľmi rýchlo a simultánne. Chcel som, aby bolo jasné, že všetko, čo sa deje, má jediný cieľ, zabezpečiť riadny chod tohto klubu, jeho účasť v najvyššej súťaži a dostatok finančných zdrojov na fungovanie,“ dodal Dufinec.

Na základe výsledkov auditu sa záujemcovia o kúpu akcií rozhodnú, koľko akcií a v akej forme majú záujem odkúpiť. O predaji následne znovu rozhodne mestské zastupiteľstvo. „Každá akcia má menovitú hodnotu 3320 eur. Za takúto hodnotu tieto akcie vieme prijať a za takúto hodnotu ich vieme opäť ponúknuť novým záujemcom,“ doplnil primátor.

Pravdepodobne bude zastupiteľstvo o týchto krokoch rokovať mimoriadne počas letných prázdnin.

MFK Zemplín Michalovce, akciová spoločnosť, bola založená v roku 2005. Výška základného imania je 33 200 eur, ktoré pozostáva z desiatich akcií na meno v listinnej podobe.

Nejasná je v tomto bode aj situácia ohľadom michalovského záchrancu v uplynulej sezóne. Podľa portálu Športweb sa predpokladalo, že František Straka by v mohol v klube pokračovať, no pravdepodobne sa poberie inde, pričom sa objavili špekulácie o záujme zo strany reprezentácie Gambie.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM