Rôzne

Náčelník mestských policajtov v Spišskej: Aj takéto veci vedia Novovešťania stratiť!

Stratiť sa dá naozaj všeličo. Svoje o tom vedia rozprávať aj na Mestskej polícii v Spišskej Novej Vsi, kde funguje prevádzka oddelenia Straty a nálezy.

Ilustračný obrázok k článku Náčelník mestských policajtov v Spišskej: Aj takéto veci vedia Novovešťania stratiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi je okrem iného aj prevádzka oddelenia Straty a nálezy, ktorá tam funguje už niekoľko rokov. "Od roku 2011 je taktiež zhotovená aj záložka na webovej stránke mesta, kde sa nachádza zoznam nálezov, ktoré boli nájdené, odovzdané a uložené na Mestskej polícii,“ priblížil pre náš spravodajský portál náčelník Mestskej polície Spišská Nová Ves Michal Komara.

Kľúče, peňaženky či mobily

Zaujímalo nás, čo najčastejšie ľudia strácajú a aj to, dokedy sú predmety uložené na mestskej polícii. „Veci uchovávame dvanásť mesiacov na mestskej polícii a informujeme okresný úrad v sídle kraja, že máme nálezy, ktoré následne si prídu prevziať,“ vysvetlil náčelník mestskej polície.

Ako doplnil, najčastejšími vecami, ktoré sa ocitnú na mestskej polícii sú zväzky kľúčov od bytov, ale i motorových vozidiel. Nie menej častými sú aj kabelky, mobily, peňaženky s drobnou hotovosťou či kreditnými kartami. „Momentálne sa u nás nachádza aj zlatá obrúčka a dva horské bicykle,“ povedal Komara.

Netradičné nálezy

No nie iba bežné veci sú súčasťou položiek, ktoré dokážu ľudia stratiť. Čo sa týka menej častých až raritných stratených vecí, tak medzi také určite patrí podľa slov náčelníka detský kočiar, inzulínové pero, drevená gitara, ale i finančná hotovosť 1000 eur, ktorú našli manželia a poctivo odovzdali na mestskú políciu.

„O tomto náleze sme zverejnili informáciu v denníku a o niekoľko dní sa prihlásil drobný podnikateľ, ktorý finančnú hotovosť mal pripravenú pre výplatu zamestnancov. Prišiel si to s manželkou osobne vyzdvihnúť, ale i za účasti nálezcov, čo bolo veľmi príjemné. Predtým však sme tohto podnikateľa dôkladne preverili v súčinnosti aj s príslušnou bankou,“ spomenul náčelník mestskej polície jeden zo zážitkov, ktoré mu utkveli v pamäti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM