Lenka Fedorová Samospráva

Parkovanie na Terase: Koľko nových miest pribudne?

S pribúdajúcimi autami na cestách pribúda aj množstvo problémov s parkovaním. Inak tomu nie je ani na Terase, a tak tak niet inej cesty, ako chýbajúce miesta dobudovať.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie na Terase: Koľko nových miest pribudne?
Zdroj: Dnes24.sk

Téma parkovania a parkovacích miest je v súčasnosti v Košiciach jednou z najhorúcejších tém. Po búrlivých reakciách obyvateľov mesta na júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva sa stáva parkovanie terčom kritiky ešte viac.

Téme parkovania riešia aj obyvatelia Terasy. Mestská časť uverejnila na svojom webovom sídle informáciu o svojich plánoch s parkovaním. V rokoch 2014 a 2015 mestská časť Košice-Západ pokračovala v riešení nepriaznivej situácie, ktorá vznikla v dôsledku nedostatku parkovacích miest budovaním nových miest a rozširovaním pôvodných parkovacích plôch.

Podľa informácií zverejnených na miestnom webe, bolo výsledkom zvýšenie počtu parkovacích státí o 87 miest s celkovými investičnými nákladmi vo výške asi 95 500€. Išlo o ulice Šafárikova, Sokolovská, Mikovíniho, Rožňavská a Lesnícka.

Čítajte tiež: Košický parlament praská vo švíkoch: Proti platenému parkovaniu protestuje približne tisícka ľudí! FOTO

Mestská časť rieši problémovú situáciu s parkovaním aj naďalej, a tak plánuje v roku 2016 vytvoriť ďalšie parkovacie miesta. „V tomto roku sme plánovali vytvoriť 101 parkovacích miest, avšak rozhodnutím občanov Považskej 1 a 9, ktorí nesúhlasili s výstavbou parkovacích miest pri svojich bytových domoch, sa znížilo plánované rozšírenie parkovacích miest o 50. Investorom výstavby parkovísk je Mestská časť Košice – Západ. Zhotoviteľ bude známy až po ukončení verejného obstarávania. Ukončenie výstavby je plánované do 31. decembra 2016,“ uviedla pre Košice24 Ing. Andrea Horváthová, prednostka miestneho úradu Mestskej časti Košice – Západ.

Čítajte tiež: POTVRDENÉ: Košičania budú po novom platiť za parkovanie v ďalších častiach mesta!

Okrem parkovacích miesta má mestská časť na pláne aj výstavbu nových chodníkov v lokalitách ulíc Kysucká Šafárikova, Humenská a Narcisova s plánovanými invstičnými nákladmi asi 55 950€.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM