Eva Mikulová Správy

Prví dovolenkári už odleteli z Košíc k moru

Letnú charterovú sezónu 2021 v Košiciach odštartovali v stredu 23. júna 2021 letom do gréckeho Heraklionu na ostrove Kréta.

Ilustračný obrázok k článku Prví dovolenkári už odleteli z Košíc k moru
Zdroj: Letisko Košice

Z košického letiska už začali lietať dovolenkové chartrové lety. Prví dovolenkári z Košíc odleteli v stredu 24. júna na grécky ostrov Kréta. Lietadlo pristálo v meste Heraklion.

Lietadlo typu Boeing 737–800 leteckej spoločnosti Smartwings odletelo z Košíc o 10.50 s prvými 155 cestujúcimi na palube. K moru by sa malo z Košíc lietať až do 6. októbra, kedy je plánovaný posledný odlet sezóny.

Dovolenkári z Košíc sa počas letnej sezóny bude lietať chartrovými letmi do týchto destinácii:

• Antalya v Turecku
• Burgas v Bulharsku
• Heraklion a Rodos v Grécku
• Olbia na Sardínii
• Larnaca na Cypre
• Zadar v Chorvátsku

Úplnou novinkou je nová pravidelná letecká linka z Košíc do chorvátskeho Zadaru, ktorá bude prevádzkovaná od 3. júla každú sobotu až do 4. septembra.

Dovolenkári si môžu letenky kúpiť priamo na webovej stránke leteckej spoločnosti www.airexplore.sk, ceny leteniek začínajú od 69 EUR jednosmerne vrátane všetkých poplatkov, príručnej i podanej batožiny.

Naďalej sú pre všetky letecké spoločnosti v platnosti všeobecne známe pravidlá nosenia respirátorov FFP2 počas celej doby letu, dodržiavanie hy­gieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich v priestoroch ter­minálu letiska Košice.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM