Správy

Skvelá správa! Pri Košiciach vznikne vyše 300 pracovných miest!

V priemyselnom a logistickom areáli Veľká Ida sa plánuje výstavba nového závodu, ktorý zamestná stovky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa! Pri Košiciach vznikne vyše 300 pracovných miest!
Zdroj: TASR/AP

Spoločnosť Mubea Tailored Products, s. r. o., Kežmarok plánuje výstavbu nového závodu v priemyselnom a logistickom areáli Veľká Ida v okrese Košice-okolie.

Nové pracovné miesta

Zameraný má byť na ľahké strojárstvo – výrobu ľahkých oceľových a hliníkových komponentov pre svetový automobilový priemysel, pričom počíta s vytvorením 355 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru firmy, ktorý predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„Predpokladané celkové náklady na výrobnú technológiu predstavujú sumu 90 miliónov eur a na stavbu 34,7 milióna eur,“ uvádza spoločnosť v zámere navrhovanej činnosti. Výstavba novej výrobno-skladovej haly s administratívnou halou má byť realizovaná v troch etapách, pričom s ňou chcú začať v októbri tohto roka. Začiatok činnosti je naplánovaný na august 2023.

Cestné komunikácie

Projektovaná výrobná plocha má byť necelých 26-tisíc štvorcových metrov. Stavať sa má v blízkosti iných priemyselných prevádzok s podobným zameraním.

Súčasťou zámeru je aj vybudovanie cestných komunikácií s napojením na jestvujúcu komunikáciu priemyselného a logistického parku, 150 parkovacích miest, inžinierske siete, sadové úpravy či drobná architektúra.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM