Lukáš Zavacký Futbal

Slovensko skončilo na európskom šampionáte v osemfinále: Úspech i vďaka košickým odchovancom!

Prvý raz sa predviedli na majstrovstvách Európy a rovno postúpili do osemfinále. Slovenských futbalistov zastavili až úradujúci svetoví šampióni. Na úspechu sa nemalou mierou podieľali košickí odchovanci.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko skončilo na európskom šampionáte v osemfinále: Úspech i vďaka košickým odchovancom!
Zdroj: TASR

Reprezentanti z krajiny spod Tatier v základnej skupine prehrali 1:2 s Walesom, následne porazili Rusko 2:1 a s veľkým favoritom z Anglicka remizovali 0:0. Naposledy v úvodnej časti vyraďovačky podľahli Nemcom 0:3. Naše mesto zastupovali vo Francúzsku dvaja športovci vyrastajúci v metropole východu, ktorých sme vám podrobne predstavili v nedávnom článku.

Dokonalý žolík

Prevažne ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda z Legie Varšava nastúpil na svoj prvý zápas na európskom šampionáte v úvodnom dueli z pozície striedajúceho hráča v 60. minúte a hneď na seba upozornil. Približne o minútu na to totiž strelil gól, ktorý však na víťazstvo nestačil. Tréner Ján Kozák sa rozhodol zaradiť ho na hrot v ďalších dvoch stretnutiach, no v tých sa už nedokázal presadiť. A tak si v záverečnom súboji už nezahral. Celkovo však zanechal veľmi dobrý dojem.

Stabilná opora

Plných 90 minút vo všetkých štyroch zápoleniach odohral brankár Matúš Kozáčik z Viktorie Plzeň. Síce proti Walesu sa dopustil jednej chyby, no neskôr svoj tím veľakrát podržal. Proti krajine z kolísky futbalu dokonca nepustil za svoj chrbát ani jeden gól. A aj keď proti nemeckému súperovi inkasoval trikrát, sám za to nemohol. Veľa zásahov kryl a vďaka nemu Slovensko neprehralo ešte vyšším rozdielom.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM