Lenka Fedorová Rôzne

Terasa sa popýši vlastným maskotom: Jej tvárou sa stane veľký rozprávkový Terasáčik!

Starosta Mestskej časti Košice-Západ Ján Jakubov prichádza s radikálnym krokom. Pre najkrajšie košické sídlisko vymyslel originálneho maskota.

Ilustračný obrázok k článku Terasa sa popýši vlastným maskotom: Jej tvárou sa stane veľký rozprávkový Terasáčik!
Zdroj: Dnes24.sk

Košická zoo slávnostne odomkne 1. mája 2016 svoje brány. Pri tejto príležitosti sa uskutoční aj netradičný krst. Starosta mestskej časti Ján Jakubov sa rozhodol pre radikálny krok. Terasania budú mať vlastného maskota.

Rozprávkový tučniak Terasáčik pokrstí spolu so skutočným krstným otcom Jánom Jakubovom, starostom najväčšieho košického sídliska MČ Košice – Západ, mladé tučniaky, ktoré sa vyliahli len pred pár dňami.

Košický Západ sa tak aj kvôli tomtuto krstu rozhodol vytvoriť historicky prvého maskota Terasy. Jeho podobu prevezme veľký rozprávkový tučniak Terasáčik. Spôsob krstu bude prebiehať naozaj netradičným spôsobom. Tučniaky pokrstia symbolicky ľadovou drťou z Antarktídiy, aby im pripomenuli ich skutočný domov.

Mestská čast Košice – Západ tak chce poukázať na viac ako 50-ročnú tradíciu večne zeleného sídliska a 30. výročie košickej zoo. starosta Ján jakubov sa stak stane už druhý krát krstným otcom tučniakov. Prvý krát tomu bolo v roku 2013, ke´d solu s marošom Kramárom pokrstili mladých súrodencov Dianu a Timura.

Nový maskot Terasy zároveň všetkých návštevníkov zoologickej záhrady pozve na blížiace na Dni Terasy 2016, ktoré sú na programe už od 18. mája 2016

Foto: Ilustračné

Miláčikovia návštevníkov v košickej zoo: Samička však vie byť i poriadne krutá! FOTO

Deň Zeme v košickej zoo: Návštevníci budú súčasťou krstu mláďatka

Košická ZOO privítala ďalšie mláďatká: Dvojčatá si hneď obľúbite!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM