Veronika Hunyadiová Správy

Tobogan, sauny aj plážové ihriská. Takto si Košičania predstavujú plaváreň

Mesto ukončilo anketu, v ktorej mohli ľudia hlasovať o službách a atrakciách budúceho plaveckého komplexu.

Ilustračný obrázok k článku Tobogan, sauny aj plážové ihriská. Takto si Košičania predstavujú plaváreň
Zdroj: Dnes24.sk

Ako si Košičania predstavujú nový areál vodných športov, na ktorý sa zmení mestská krytá plaváreň? Túto otázku si položilo mesto a spustilo anketu pre obyvateľov. Mohli sa v nej vyjadriť k otváracej dobe, cenníku, vodným atrakciám či wellness službám budúcej modernej plavárne.

Mesto odkúpilo plaváreň od mestskej časti Staré Mesto začiatkom roka 2021 za 700-tísic eur. Prevádzkovať ju bude mestská organizácia Tepelné hospodárstvo (TEHO). Zámerom mesta je prepojiť areál Červenej hviezdy s areálom plavárne, zmodernizovať obe športoviská a vytvoriť moderný areál vodných športov.

Rekonštrukcia na etapy

Magistrát v návrhu rozpočtu na tento rok vyčlenil na mestskú krytú plaváreň dva milióny eur. Okrem časti kúpnej ceny (500-tisíc eur) sú v nich vyčlenené aj peniaze na jej rekonštrukciu a prepojenie s kúpaliskom Červená hviezda. Premena dvoch športovísk na plavecký komplex bude rozdelená na niekoľko etáp. V závislosti od počtu etáp, ktoré sa budú realizovať, to bude stáť šesť až desať miliónov eur.

V prvom rade chce mesto dočasne prekryť vodnopólový bazéna na Červenej hviezde tak, aby sa dal využívať celoročne. S prácami chcú začať na jeseň. Podľa predbežných plánov má byť súčasťou rekonštrukcie má byť okrem prekrytia bazéna na kúpalisku najmä oprava technológií a strojovne plavárne, nový plavecký bazén a vonkajší zážitkovým bazén s toboganmi a ďalšími prvkami. Ďalšou etapou má byť aj výstavba parkovacieho domu.

Anketa o budúcnosti

Aj keď sa žiadna rekonštrukcia ešte nezačala, mesto pred pár týždňami spustilo anketu, v ktorej sa Košičanov pýtali na ich preferencie ohľadom budúcej plavárne. Dotazník vyplnilo 1 105 ľudí.

Pri otázke o vodných atrakciách, ktoré majú byť súčasťou komplexu najviac ľudí označilo plavecký bazén (919 hlasov) a toboganový svet (703 hlasov) a relaxačný bazén (683 hlasov). Pri ostatných službách si najviac Košičanov želá fínsku saunu (898 hlasov), vírivku (810 hlasov), parnú saunu (785 hlasov) či masáže (702 hlasov).

Košičania by v novom areáli privítali aj plážové ihrisko na volejbal či futbal (941 hlasov), ihrisko na bedminton (609 hlasov) či pingpongový stôl (507 hlasov). Mesto uvažuje aj nad tým, že by sa komplex využíval aj na iné ako športové účely. Túto možnosť by privítali aj Košičania. V ankete hlasovali za kultúrne podujatia, koncerty ale aj možnosť prenájmu na súkromné účely.

Kompletné výsledky ankety si môžete pozrieť TU.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM